Руска операција у Украјини прати наређења за спречавање цивилних жртава

0

(фото: Русвесна.су)

Специјална војна операција Русије у Украјини одвија се према првобитном плану. Председник Владимир Путин има строга наређења да се избегну цивилне жртве, рекла је председница Савета федерације Русије Валентина Матвијенко на састанку са председником Сената Казахстана Мауленом Ашимбајевим.

„Операција тече како је планирано. Да је њен циљ била окупација Украјине, верујте ми, било би довољно неколико дана да се то уради. Али по коју цену? Постоје јасна наређења руског врховног команданта да се минимизирају, да се избегну цивилне жртве“, рекла је Матвијенкова.

Она је истакла да ће сви задаци војне операције бити испуњени у пуном обиму. Руска војска користи хируршке ударе да збрише војну инфраструктуру на украјинској територији како би „елиминисала претње Русији, и не само Русији“, преноси ТАСС.

Прочитајте још:  Макрон се спрема да крене у поход...

Матвијенко је истакла да су пре почетка руске војне операције постојали потврђени докази да се власти у Кијеву спремају за трећи покушај заузимања Донбаса. „Постоји документовани доказ“, рекла је Матвијенко.

„Овај регион (Донбас – ТАСС) има популацију од 4,5 милиона цивила: жена, стараца и деце. Прва два покушаја оружаног освајања однела су 15.000 живота. Нисмо имали другог избора. Све време смо говорили да тамо не би требало да буде испорука оружја Украјини, да Украјина мора да остане неутрална држава, како је то писало у првом уставу, када је Украјина напуштала Совјетски Савез“, рекла је Матвијенко.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *