Тверски суд у Москви, када је донео одлуку да се Мета забрани у Русији због екстремизма, указао је да Руси могу да наставе да користе Фејсбук и Инстаграм без ризика да буду позвани на одговорност.

0

MENLO PARK, CALIFORNIA - OCTOBER 28: A pedestrian walks in front of a new logo and the name 'Meta' on the sign in front of Facebook headquarters on October 28, 2021 in Menlo Park, California. A new name and logo were unveiled at Facebook headquarters after a much anticipated name change for the social media platform. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Како преноси РИА Новости , то произилази из објављеног текста резолуције.

Тверски суд у Москви је 21. марта разматрао молбу Генералног тужилаштва Русије да се Мета Платформс (власник Фејсбука, Инстаграма, ВхатсАппа) призна као екстремистичка организација .

Роскомнадзор је за РТ рекао да ће регулатор искључити Фејсбук* и Инстаграм* из регистра друштвених мрежа у Русији. Истовремено, компанија Мета* која је власник ових друштвених мрежа биће искључена са листе страних субјеката који послују на интернету у Русији.

*Мета Платформс Инц (власник Фејсбука и Инстаграма) – организација је призната као екстремистичка, њене активности су забрањене у Русији одлуком Тверског суда у Москви од 21. марта 2022.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *