У среду протест привредника и туристичких радника

0

(фото:Нова.рс)

Привредници и туристички радници окупљени у удружењу Заштитник предузетника и привредника Србије и иницијативе ТАС (Удружење туристичких агенција и туристичких радника Србије), најавили су протест за 30. март испред Владе Србије. Будућој влади ови привредници постављају пет захтева подсећајући да без домаће привреде – нема јаке државе.

 

„Од нове владе очекујемо да се у најкраћем року прекине пракса субвенционисања страних инвеститора новцем грађана Србије и да се исте преусмере у развој домаће пољопривреде и прераде. Затим да се смање намети на мале зараде и повећа нето како би се дигао стандард оних који највише раде, а најмање зарађују. Очекујемо да се прекине дискриминација мајки предузетница. Такође, да се повуче Закон о фискализацији, Закон о електронским фактурама, Закон о архивирању и редефинишу остали штетни закони и уредбе који се спроводе на штету легално регистрованих привредника, а у корист црног тржишта“, наводе у удружењу Зађтитник предузетника и привредника Србије.

Привредници такође, како се додаје, од нове владе очекују да се процесуирају актери афера у којима је оштећен буџет Србије. А реч је, истичу, о невероватних 12 милијарди евра годишње, према процени економиста удружења, на челу са професором Предрагом Митровићем.

„Никад више не желимо да видимо плагијаторе и утајиваче пореза на министарским и другим битним државним функцијама на којима треба да буду професионалци који ће се побринути да систем ради у служби грађана и привредника, за шта их и плаћамо“, наводи се у саопштењу удружења Заштитник предузетника и привредника Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *