Талибани наредили: Брада и турбан обавезни у влади, жене у парковима само три дана недељно

2
талибани

талибани

Талибани су издали наредбу запосленима у влади да не смеју да брију браду и да морају да поштују строга правила облачења, ако не желе да добију отказ, рекла су три извора за Ројтерс. Представници Министарства за промоцију врлина и спречавање порока патролирају испред улаза у објекте. Ово је последње у низу нових радикалних правила која су увеле талибанске власти. Они тврде да поштују свачија права “у складу са исламским законом и авганистанским обичајима”.

Запослени у влади добили су инструкције да не брију браду и да носе народну ношњу и шешир или турбан. Ако не буду поштовали дрес код, запослени неће моћи да уђу у канцеларије, а затим ће добити и отказ, рекли су извори Ројтерса.

Портпарол Министарства за јавни морал није одговорио на захтев британске агенције за коментар.

Прошле недеље талибани су забранили женама да путују авионом без мушког пратиоца, а нису отворили школе за девојчице након шестог разреда, иако су то били обећали.

Уследио је протест у Кабулу. Авганистански медији објавили су снимке више десетине жена и девојчица које, с уџбеницима у рукама и одевене у школске униформе, траже право на школовање и рад.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Талибани су увели и ново правило за шетњу парковима: жене ће смети три дана недељно да иду у парк, а мушкарци четири дана, укључујући викенде. То значи да чак ни венчани парови не могу заједно да се шетају парком.

Талибанска администрација се нашла на удару критика у самом Авганистану, али и на Западу због радикалне интерпретације исламског закона.

Прочитајте још:  СВЕТОСАВСКА наставила прикупљање потписа за укидање санкција Русији, на реду је Никшић!

Они, међутим, тврде да поштују свачија права у складу са исламским законом и авганистанским обичајима и да су се променили од своје претходне владавине (1996–2001), када су бранили женама да напуштају домове без мушког рођака и када су сви мушкарци морали да негују дугу браду.

Због неотварања школа за девојчице, Сједињене Државе су одустале од планираног састанка са талибанским званичницима у Катару, на којем је требало да расправљају о економским питањима.

Талибанима је потребно да Запад уклони уведене санкције, како би успели да спасу посрнулу економију.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Талибани наредили: Брада и турбан обавезни у влади, жене у парковима само три дана недељно

  1. Dodatak predhodnom tekstu!!!
    Dakle glas ove voditeljke je toliko seksi, da cim progovori, momentalno mi “bitanga” nabrekne i samo zamisljam njen uzdah, kada oseti da joj “bitangom” nadrazujem svunjemeu unutrasnjost. BTW: Moja dilema se svodi na pitanje: Jesam li ja seksualni Manijak ili seksualni gigant?!? Ili sam jednostavno normalan covek kome se silno prijebalo !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *