Зукорлић подржао Вучића на председничким изборима

0
усаме зукорлић

Зукорлић(фото:Н1)

 

Главни одбор ове странке је одлуку донео јер “остали кандидати су из редова квази-демократских режима који су у ранијим периодима починили велику штету нашем народу у Санџаку, или су из редова ултра-десничара који негирају Бошњаке, Санџак и босански језик”, саопштено је из СПП-а.

У образложењу се, између осталог наводи, да је Вучић први лидер државе и већинског народа након Зорана Ðинђића који је желео да разговара са бившим муфтијом Муамером ефендијом Зукорлићем, док су други лидери како тврде у овој странци искључиво исказивали отворено непријатељство и то виде као један од велих разлога за подршку на предстојећим изборима.

Странка правде и помирења Усаме Зукорлића је како наводе захвална је председнику Вучицу што је подржао иницијативу да се у Скупштини Србије одвоји молитвени простор где народни посланици муслиманске вероисповијести могу обављати своје верске дужности, угледајући се на краља Александра Карађорђевића.

Поред странке СПП, и странка Расима Љајића, Санџачка Демократска Партија подржала је такође Александра Вучића као кандидата за Председника Србије. Од Бошњачких партија једино је листа СДА Санџака Сулејмана Угљанина остала још увек уздржана којег ће кандидата подржати, али је изричита у томе да Бошњаци не смеју гласати за Александра Вучића, којег су током кампање истицали као једног од највећих непријатеља Бошњака и често највљивали да ће са демократски оријентисаним странкама сарађивати уколико дође до промене владајућег режима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *