Александар Вучић: Србија поштује норме међународног права и начело територијалног интегритета Украјине

1
председник Србије, србија

председник Србије Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром одбране Италије Лоренцом Гверинијем и захвалио Италији на континуираној и снажној подршци европском путу Србије као и на заштити права српског народа и светиња на Косову и Метохији.

Вучић је изразио задовољство што Србија и Италија имају стабилне пријатељске односе и интензивну сарадњу у свим важним областима, саопштила је прес служба председника.

„Италија је трећи спољнотрговински партнер Србије. Сарадњу у области одбране морамо и можемо да подигнемо на виши ниво. Веома смо задовољни сарадњом са италијанском војском у међународним мисијима, а посебно захвални Италији на заштити права српског народа и светиња на Косову и Метохији”, истакао је Вучић, преноси Танјуг.

Он је додао да је очување стабилности и мира на Балкану од највишег интереса наше земље.

„Србија је у последње време једна од најбрже растућих економија и ми то не желимо да угрозимо”, рекао је председник Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Поводом актуелне међународне кризе, председник Вучић је истакао да се Србија залаже за мир и да поштује норме међународног права и начело територијалног интегритета Украјине.

Гверини је пренео поздраве премијера Драгија и целе италијанске Владе.

Он је указао на то да трговинска размена показује колико су односи двеју земаља добри.

Министар је истакао и одличну сарадњу у мисијама Европске уније, као и учешће припадника Војске Србије у италијанском контигенту у Либану и додао да Италија у октобру ове године поново преузима команду над мисијом КФОР, која пружа важан допринос стабилности.

„Ми смо свесни да тренутна криза на међународном нивоу представља ризик по безбедност, као и да ће се последице кризе осетити у свим областима, а посебно у енергетском сектору”, нагласио је италијански званичник и осврнуо се на актуелну ситуацију у Украјини.

Прочитајте још:  Исто као данас: Ево како се елита и пре 100 година спрдала са народом! (Фото)

Гверини је поновио да Италија цени улогу Србије у успостављању стабилности у региону и пружа подршку европском путу Србије додавши да је интеграција земаља Западног Балкана од суштинског значаја како за очување мира, тако и за напредак и економски раст целог региона.

Двојица званичника су се сагласили да би одржавање Четврте заједничке седнице двеју влада, чим то буду дозволиле међународне околности, представљало додатни подстрек унапређењу свеобухватних односа и продубљивању стратешког партнерства.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Александар Вучић: Србија поштује норме међународног права и начело територијалног интегритета Украјине

  1. I eu i un treba da dokazu postovanje medjunarodnog prava jer se jos ceka na realizaciji rezolucije 1244, do tada, nemaju ni moralnu ni pravnu obavezu da pitaju srb o podrsci bilo kome..jer po medjunarodnom pravu zemalja buducih clanica se zasniva bas na prihvatanju medjunarodnih akata u odnosu vlas gradjani..ljudsko pravo, sloboda misli, uverenja,izbora i veroispovesti, a koliko vidim rezolucija 1244, kao i deklaracije, povelje se zasnivaju na unutrasnje prilike..ni po jednom aktu ne moze se zahtevati saglasnost, izjasnjavanje jedne zemlje prema trecoj..akti resavaju unutrasnje odnose

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *