Игор Конашенков: Руска војска врши прегруписање и појачава офанзиву у Донбасу

0

(фото: РИА НОВОСТИ)

 Руска војска врши прегруписање и појачава офанзиву у Донбасу — Игор Конашенков, портпарол Министарства одбране Русије

Руска војска, развијајући офанзиву, пробила је добро утврђену одбрану непријатеља, прешла реку Шајтанку и води борбу са јединицама 53. механизоване бригаде на ободу Велике Новоселке.

▪ Снаге ЛНР настављају офанзиву на Северодоњецк, воде се борбе за чишћење насеља Житловка, украјински националистички батаљони у правцу Северодоњецка трпе озбиљне губитке.

▪У току је планирано прегруписавање трупа на кијевском и черниговском правцу.

▪ У првој фази специјалне операције било је планирано да се непријатељ примора да концентрише снаге и задржи велике тачке на кијевском и черњиговском правцу, укључујући Кијев, да их веже на бојном пољу, без јуриша на градове (због избегавања цивилних губитака), и тако им се нанесе пораз који им не би дозволио да употребе снаге на главном правцу руских акција у Донбасу

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

▪ Сви ови циљеви су испуњени

▪ Истовремено, руска војска је решавала још један проблем – у недостатку прилива свежих непријатељских снага са запада и из центра Украјине, задатак је био да створи услове за завршну фазу операције ослобађања република Донбаса.

▪ У ту сврху вршено је и наставља се стално циљано уништавање ватром утврђења које је стварао кијевски режим током 8 година, главне линије комуникација и снабдевања су узете под пуну контролу, уништени сз системи ПВО Украјине, инфраструктура аеродрома, уништена су највећа војна складишта, центри за обуку и концентрацију плаћеника

▪ Тиме су сви главни задаци руских снага на кијевском и черниговском правцу завршени, циљ прегруписавања руских трупа је интензивирање дејстава у приоритетним областима и пре свега завршетак операције потпуног ослобађања Донбаса.

Прочитајте још:  Да ли је Коста изузетак? Анализа руских медија о колумбајнерима, како их зауставити (други део)

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *