МУП формирао Јединицу за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине

1

Комунална полиција (Фото: Јутјуб)

Министарство унутрашњих послова формирало је Јединицу за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, која ће као своју примарну активност имати борбу против оних који уништавају и загађују природу и околину, саопштио је МУП. Министар унутрашњих послова Александар Вулин је истакао да ће свака злоупотреба, уништавање и нарушавање природе, свако загађивање бити санкционисано и кажњено од стране те јединице и еколошке полиције.

Прочитајте још:  Задарске октобарске жртве

Александар Вулин је на састанку са министарком за заштиту животне средине Иреном Вујовић и руководиоцима Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, истакао да се раст еколошког криминала бележи широм света и да за последицу има уништавање целокупне природе, губитак биодиверзитета и природних ресурса, те да је на држави да учини све да заштити и сачува своје реке, планине и природу.

Вулин је истакао да ће свака злоупотреба, уништавање и нарушавање природе, свако загађивање шире и уже околине и нашег простора биће санкционисано и кажњено од стране Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, еколошке полиције.

“Немамо ништа вредније од својих грађана и своје природе. Сви они који буду намерно или зарад личних интереса довели наше природне ресурсе у опасност, мораће да одговарају, у складу са законом. Нико не сме да одузима нашим грађанима право на здраву околину и здрав живот”, поручио је министар полиције Александар Вулин.

Најавио је у наредном периоду улагање још значајнијих средства у очување и заштиту животне средине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  НЕБОЈША СИМЕУНОВИЋ ЈЕ СПРЕЧИО ХАПШЕЊЕ ЧЕЛНИKА ДОС-А: Да није било њега, не би било 5. октобра

Начелник новоформиране Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, Живица Мунћан обавестио је министра о плановима и активностима које ће та јединица у наредном периоду предузети како би се еколошком криминалу у Србији што пре стало на пут.

Вујовић: Важност сарадње с еколошком полицијом

Министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић је навела да је подршка полиције од великог значаја за спречавање еколошких преступа, истичући да Министарство које води већ улаже велике напоре како би се подигла свест у друштву о значају заштите животне средине.

“Kреирањем апликације gReact, додатно је поједностављена комуникација грађана са нашим оператерима, који примедбе прослеђују у већини случајева локалним службама. У том делу видим велики простор за сарадњу са еколошком полицијом, посебно у случајевима који превазилазе надлежност инспекција. Сигурна сам да ћемо, ако радимо заједно, остварити још боље резултате и да ћемо будућим генерацијама оставити здраву и чисту Србију”, истакла је  Вујовићева.

Прочитајте још:  Сутра још један редован лет Ер Србије из Тел Авива за Београд

РТС

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “МУП формирао Јединицу за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине

  1. идиот, бацају на нас свакодневно из авиона отрове на главу, трују од колевке до старачког дома људе, животиње, биљке … трују “вакцинама”, цигани пале депоније дан и ноћ због метала, грађани возе кварне дизел моторе, пале ђубре, њиве … директори у хемо индустрији отрове у бурадима затрпавају по фабричким круговима сакривају испод бетона, испуштају у реке и канале отрове … а шта очекивати од дрогиране поплашене будале … Србија има војску и ПВО који не ради, инспекције, судије, полицију која неради … ком. полицију која не ради а сада ће добити приде још партијских и рођачких паразита који ништа корисно за друштво неће радити одд приправничког па до ПЕНЗИЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕ земља дрогираних задриглих корумпираних политичара дембелија као бајаги “нешто раде”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *