Руси праве нову платну јединицу за пријатељске земље?

1

(фото:Владимир Трефилов/РИА НОВОСТИ)

Руски стручњаци предложили су стварање нове платне јединице у Русији за насеља са пријатељским земљама.

Како се наводи, питање стварања нове платне јединице покренуло је уведене санкције Запада, као и захтев Русије да прима наплату за извоз гаса у Европу у рубљама.

 

 

Економисти Центра за макроекономску анализу и краткорочно предвиђање (ЦМАСФ) и Института за економско предвиђање Руске академије наука наводе да би за формирање система обрачуна без долара могле бити заинтересоване земље Евроазијске економске уније (ЕАЕУ), Кина, Индија, Иран, Турска и низ других држава.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, недавно је Владимир Путин наложио да се плаћање природног гаса који испоручује Русија пребаци у рубље и објаснио да је реч о одбијању употребе “валута свих земаља које су саме себе компромитовале”.

Прочитајте још:  Ваздушно-космичке снаге Русије убиле вођу терористичке групе у Сирији

B92

BONUS VIDEO:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Руси праве нову платну јединицу за пријатељске земље?

  1. To je odavno trebalo..zemlje briksa ce jacati na taj nacin 10x brze, ali nazalost Eu i Usa ostaju bez gasa, kineskih proizvoda sto su do sada stvarno izlazili u susret i maltr ne svoje proizvode davali mahom nizom cenom tj dzabe .koliko su samo zemlje uvoznice podizale akcize, pa pravile tokove da sav proizvod ide preko velikih pa sa sve marzom nizim zemljama..tako su GBR, EU, Usa i cuvale svoju ekonomiju zaradjujuci cisto i do 300 posto na ruski gas i kinesku robu. Istok izmedju sebe, Afrike ej ljudi pa njih je sloga ocuvala..zajedno zive dosta nacija i vera u saradnji i postovanju, a na eu se samo vodili ratovi verski, nacionalni da bi eu i usa masoni i jezuiti vladali..sve ce uciniti da dominiraju i istokom sto se nece desiti, zrtvovace i svoje narode, da izazovu bes kod naroda kako bi svi mrzeli Rusiju..eto sad imamo svoju eu, usa i gladovanje i koliko vidim jedino nam smeta sto na dalje necemo voleti istok jer nam ne prodaje robu u eu, dolar..zamislimo da je istok vodio na tlu EU, usa teritoriji ratove u 60 drzava kao nato kod njih??? o cemu pricamo, aj da vidimo te strucne mirovne lidere eu sto ne daju gas dzaba, struju..narode oni svojim gradjanima prodaje i nabija akcize..kako moze u Rusiji 50 rubalja, to je 50 dinara nafta i na istok jevtino i bez akcize..mogla je i eu na tih 50 , 10 din akciza i do sad bi bio 60 dinara..eu,usa ne voli ni svoje gradjane a ne nekig tamo.
    Mislim da Madjarska,Bosna, Srbija, Bugarska, Rumunija imaju sanse da pokazu prijateljstvo i zajednicku saradnju, molice eu ove zemlje za gas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *