Кадиров: Мариупољ је 95 одсто ослобођен

0
кадиров

Рамзан Кадиров

Шеф Чеченије Рамзан Кадиров рекао је да је до ноћи 31. марта Мариупољ „био 90-95 одсто ослобођен од бандеровских олоша, нациста и шејтана који говоре чеченски”.

„На територији града слободног од њих, живот се постепено враћа. Људи излазе на улице из својих склоништа уморни од канонаде експлозија и глади. Неки се чак возе и сопственим аутомобилима, има оних који су се предомислили да иду у Ростов на Дону и враћају се у Мариупољ приватним превозом.

Депутат Државне думе Руске Федерације Адам Делимханов, заједно са командантом 8. гардијске комбиноване армије, генерал-потпуковником Оружаних снага Руске Федерације Андрејем Мордвичовим, раде у блиској сарадњи.

Они обилазе територију под њиховом контролом, прегледају места могућег лоцирања разбојника, идентификују потенцијалне непријатељске ватрене положаје, комуницирају са руским војницима, развесељавају их и подижу војнички дух.

Прочитајте још:  Руска гарда спречила терористички напад у Кијевској области
Одвојено бих желео да напоменем рад чеченских лекара, који се заједно са борцима налазе на позицијама у местима ватреног контакта и по потреби пружају медицинску помоћ руским војницима и евакуишу рањене на безбедно место.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На заробљеном азовском воки-токију, Адам Султанович је понудио да се Украјинцима, који су на превару били умешани у редове банди, преда руској страни.

Истовремено, за команданте Азова неће бити милости. Очекује их веома тужан крај.

Последње место где се крију бандити је велики металуршки комбинат Азовстал. Али чак и одатле ће их протерати наши војници“, написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *