ЈЕЗИВО ЛИЦЕМЕРЈЕ ЗАПАДА Пентагон: Срби да се одрекну Русије, није исто када НАТО бомбардује!

1
пентагон

(фото: Профимедиа)

Заменица помоћника америчког секретара за одбрану задужена за Русију, Украјину и Евроазију Лора Купер рекла је “да се не може изједначавати напад без повода једне силе на демократски изабрану владу, са војном интервенцијом НАТО у СР Југославији 1999. године.”

“То се апсолутно не може изједначавати. Оно што сад видите је да је велика сила одлучила да нападне демократски изабрану владу без икаквог повода и покушава да окупира значајне делове те земље, док бомбардује цивилно становништво и омета испоруку хуманитарне помоћи. Апосолутно није једнако.

 

И сигурна сам да народ Србије може својим очима да посматра народ Украјине и да разуме са каквом се разарањем суочава и да жели да га подржи”, рекла је Купер.

Она сматра да је у интересу Србије није да буде партнер руској војсци, која, како је рекла, “брутално напада цивилно становништво у Украјини”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

САД отказале нуклеарну пробу – Ало.рс

“И искрено, није у интересу Србије да буде партнер са војском која трпи тако очигледне неуспехе на ратишту, са тако неверовано ниским моралом, војска чије вође не верују својим војницима, где се опрема квари. Претпоставила бих да би Србија донела најсмисленију одлуку у контексту будућих војних односа и капацитета по којој је бесмислено имати Русију као доброг партнера”, казала је Купер.

Она је рекла да су САД и даље отворене и надају се продубљивању војне сарадње са Србијом, али да су “разочарани када она одлучи да не настави са вежбама или обуком или другим приликама за сарадњу”.

Украјина нуди новац дезертерима – Ало.рс

Прочитајте још:  Вашингтон распоређује трупе близу границе са Суданом

“У контексту тренутне ситуације, свакако смо сматрали да је позитиван знак што се Србија сврстала уз све земље света, осим пет земаља, када је реч о резолуцији Генералне скупштине УН којом се осуђује напад Русије на Украјину. Знамо да Србија може да сагледа ову ситуацију уз одређени степен непристрасности”, истакла је званичница Пентагона и додала да ће САД наставити да ради на “позитивнијем односу са Србијом”.

Купер наглашава да су САД са савезницима фокусиране на то да осигурају да Украјинци могу да наставе да се боре, да имају неопходну снажну позицију за преговарачким столом са Русијом.

Напад на руску нафтну рафинерију у Белогороду – Ало.рс

“Мислим да нема никог на свету ко не верује да су украјинске оружане снаге међу најхрабријима. Али, оно што смо такође открили је да су се њихове тактичке вештине и обука показали ефикасним на бојном пољу. Тако да ћемо наставити да их подржавамо”, казала је она.

Она је истакла да свакога дана види резултате подршке САД украјинској војсци.

“Обучавамо их дуги низ година, али на терену видимо резултате капацитета које смо им недавно испоручили. Мислим да су многи мислили да су руска оклопна возила веома чврста и да могу много да издрже. Међутим, видели смо да су систем Џавелин и други противтенковски и противоклопни системи веома разорни за руска оклопна возила”, рекла је Купер.

Ало

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ЈЕЗИВО ЛИЦЕМЕРЈЕ ЗАПАДА Пентагон: Срби да се одрекну Русије, није исто када НАТО бомбардује!

  1. Марш у три лијепе и ти и ваша деМонкратија и ваше лицемјерје и пакост. Да Бог да вам се врстоло све што сте проузроковали пашчади западна!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *