ЦЕСИД забележио непоштовање процедура на већем броју бирачких места

0

(Фото ЕПА-ЕФЕ/Фехим Демир)

На данашњим изборима „учестало је непоштовање процедура на већем броју бирачких места”, процена је Центра за слободне изборе и демократију. ЦЕСИД је навео да су то налази посматрања избора до 10 сати и да да ту спада „пропуст да се контролни листић убаци у гласачку кутију, на три бирачка места”.

Према наводима ЦЕСИД било је и убацивања листића у погрешне кутије на 27 бирачких места, као и вођења паралелне евиденције на два бирачка места у Новом Саду и на једном у Суботици. Наведено је да у неправилности спадају и „грешке у потписивању у изводе из бирачког списка на пет бирачких места”, а указано је и на „породично гласање на осам бирачких места”.

Прочитајте још:  ЗЛОЧИНИ КОМУНИСТА: Свештеницима чупали браде, везали за волове, бацали у септичке јаме!
На по два бирачка места из узорка уочен је покушај утицања на бираче, нарушавање тајности гласања” и како је наведено, лакши инциденти због којих је гласање прекинуто на кратко, додао је ЦЕСИД.

„Коначно, на једном бирачком месту је дозвољено гласање лицу које није уписано у извод из бирачког списка, а на једном је бирачу дозвољено да гласа у име члана породице”, навео је ЦЕСИД.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *