Велики одзив грађана са КиМ на биралиштима у Рашки

0

Велика гужва је приметна на изборним местима у Рашки где данас гласају бирачи са Косова и Метохије. На биралиштима у три школе у Рашки данас гласају грађани Вучитрна, Косовске Митровице, Србице, Лепосавића и Звечана, и они користе своје право, иако су до бирачких места дошли веома отежано.

Од раног јутра створене су велике колоне путничких аутомобила и аутобуса на прелазу Јариње, пошто грађани са Косова и Метохије, којима су привремене власти у Приштини онемогућили гласање на КиМ долазе на гласање у централну Србију, преноси Танјуг. За око 100.000 бирача са подручја Косова и Метохије гласање је организовано у Тутину, Рашки, Куршумлији и Врању.

Са главне аутобуске станице у Косовској Митровици јутрос је више од 20 аутобуса кренуло у Рашку, а портал Кошев је пренео да су аутобуси углавном са РКС ознакама и да су обележени редним бројевима.

„Са изузетком двоје који не иду организовано да гласају, нико од ових путника није хтео пред камере да каже како коментаришу то што иду ван Косова да би гласали за изборе Републике Србије”, навео је портал, преноси агенција Бета.

У аутобисима се налази део запослених у јавним институцијама у Косовској Митровици и Звечану, али и општинама које се воде да припадају косовскомитровичком региону, а јужно су од Ибра, као што је Вучитрн. Кошев је навео да је то по незваничним сазнањима једна од више аутобуских тура која ће превозити запослене током дана у Рашку и Тутин на укупно шест бирачких места – четири у Рашки и два у Рибарићу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Шта нам спрема дубока држава? Сервер: Косово да тражи оружје од САД

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *