Истражни комитет Русије истражује провокацију Кијева у Бучи

0

(фото:РТ)

Председник Истражног комитета Русије Александар Бастрикин наложио је да се испита провокација Кијева у Бучи. Истражитељи ће анализирати информације које је објавило Министарство одбране Украјине о убиствима цивила.

„Према извештајима, Министарство одбране Украјине је у циљу дискредитације руског војног особља путем западних медија дистрибуирало видео снимке снимљене у граду Буча, Кијевска област, као доказ масовног уништавања цивила“, саопштио је Истражни комитет. у изјави .

Бастрикин је наложио истражитељима да „предузму исцрпне мере” да разоткрију сва лица која су у ово умешана, као и да дају процесну оцену њихових радњи из чл. 207.3 Кривичног законика (јавно ширење намерно лажних информација о употреби Оружаних снага Руске Федерације).

Русија је претходног дана затражила састанак Савета безбедности УН у понедељак, 4. априла, у вези са „очигледном провокацијом украјинских радикала” у украјинском граду Бучи.

Министарство одбране је 3. априла одбацило оптужбе кијевског режима да је наводно убијао цивиле у Бучи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према званичном представнику руског МИП-а, смисао злочина кијевског режима у Бучи лежи у нарушавању мировних преговора и ескалацији насиља.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *