РТ: Орбан назвао Зеленског и Сороса „противницима“

0
пољска, санкције, орбан

Виктор Орбан (Фото: Принтскрипт)

Мађарски премијер Виктор Орбан, након што је освојио четврти мандат премијера на изборима у недељу, рекао је да је његова странка победила упркос мешању левичарских снага код куће и „противника“ широм света, укључујући украјинског председника Владимира Зеленског и милијардера, политичког активисту Џорџа Сороса.

Прочитајте још:  Веизовић: Увођењем санкција Русији, Вучић бира вечно ропство и уцене за Србију!

„Имамо такву победу, то се види са Месеца, али је сигурно да се види из Брисела“, рекао је Орбан присталицама у недељу увече, алудирајући на сукобе његове странке са лидерима ЕУ.

„Памтићемо ову победу до краја живота јер смо морали да се боримо против огромног броја противника.”

Те снаге нису укључивале само мађарске опозиционе странке, рекао је он, већ и „бриселске бирократе, Соросево царство са свим својим новцем, међународне мејнстрим медије, и на крају, чак и украјинског председника. Никада нисмо имали толико противника у исто време”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Орбанова коалиција предвођена Фидесом разбила је шестостраначки опозициони блок на изборима у недељу, а предвиђа се да ће са преко 90 одсто пребројаних гласова обезбедити довољно места у парламенту за још једну уставну супервећину.

„Цео свет може да види да је наш бренд хришћанско-демократске, конзервативне, патриотске политике победио“, изјавио је Орбан.

Прочитајте још:  Рафинирање коронавируса обављено је у америчким биолошким лабораторијама у Украјини

Уочи избора, противници и западни медији су Орбана приказивали као „пропутиновског“, након што је одолео притисцима да заузме јачи став против руског председника Владимира Путина због руске војне операције у Украјини.

Уочи избора, Зеленски се пожалио да Орбан није успео да осуди Путина или да помогне Кијеву у ратним напорима.

“Он је практично једини у Европи који отворено подржава Путина“, рекао је Зеленски.


Орбан је покушао да сачува Мађарску подаље од сукоба, рекавши да би слање оружја Украјини учинило његову земљу метом руске одмазде. Он је такође одолео притисцима да се санкционишу руска нафта и природни гас, рекавши да Мађарска нема расположивих алтернативних снабдевача да задовољи своје потребе за горивом

„Ово није наш рат, морамо се клонити њега“, рекао је Орбан током предизборног скупа у петак. Он је додао да „Зеленски данас не гласа” и да „Путин не излази на изборе у Мађарској”.

 

Прочитајте још:  Бивши израелски премијер Бенет каже да су САД „блокиралe“ његове покушаје мировног споразума између Русије и Украјине
Извор: РТ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *