Горан Шарић: Срби не издају своје савезнике

0

Горан Шарић (Фото: Принтскрин Подкаст инкубатор)

За разлику од Хрвата, који у сваком рату претрче на страну побједника, Срби увије посљедњи остају на броду који тоне. Руски брод је потонуо у Украјини, Руси су поражени на свим пољима. Остаје само још битка за Донбас, а и тамо ће их Украјинци (НАТО пјешадија) згазити ако до те битке дође.

Прочитајте још:  Експлозивна направа бачена је на територију руског конзуларног одељења у Хагу

Русија је увијек била коректна према Хрватској. Неки од најважнијих људи из Туђмановог окружења признају да Хрватске не би ни било без помоћи Русије. Русије је два пута спашавала Хрвате. Први пут је спријечила акцију ЈНА “Штит” кад су Туђман и 300 његових најважнијих људи требали бити ухапшени. Тада су нишки падобранци дошли у Загреб, а о бјежанији ХДЗ-оваца која је настала кад се пронио глас да специјалци крећу у акцију причао је први Туђманов министар унутрашњих послова, Бољковац. Други пут је Москва спријечила опћи напад ЈНА на Хрватску, 31.10. 1991.

С друге стране, иако су углавном бранили српске интересе, Руси су понекад играли и на карту Бугарске, на штету Србије (ђеломично је за то и сама Србија крива, односно проаустријска политика Обреновића). Ипак, Срби су и данас лојални Русији.
Туђманов обавјештајац Жељко Kекић о томе како је Русија створила Хрватску:

“У том трену је Москва била врло наклоњена интересима Хрватске, а да не говоримо о дану “Д”, 25. сијечња 1991. када је по акцији “Штит” све било договорено, да врховништво у Загребу падне, да Туђман у Београду остане заробљен с хрватском делегацијом. У Загребу и Самобору је било преко 300 нишких специјалаца и припадника гардијске бригаде ЈНА, који су требали све нас похапсит и привест у Гајеву. Имали су 360 свједока које су саслушали и које су нас теретили, говорим нас, јер сам и сам био на том списку оптужен за подривање цјеловитости СФРЈ и разарања братства и јединства.

Они су направили један прекрасан протокол нашег тероризма, нашег наоружавања по свим међународним прописима и правилима. Kадијевић одлази у Москву код команданта Јазова питати га хоће ли ЈНА наступати по протоколу из 1971. (улазак руске војске на Јадран) и Јазов каже: “НЕ! Ми смо се одлучили да Хрватска буде самостална држава.” Kадијевић се враћа у Југославију и прекида акцију. На то Васиљевић и Бошко Kелечевић шизе, који већ хапсе Хавијанца, Дечака и екипу из Вировитице, јер се зауставља већ припремљена готова акција затварања Туђмана и све испод њега и све нас који смо у томе суђеловали, гушења демократски изабране власти. Москва је нама дала даха ту ноћ. Да није било такве рекације Јазова и Јелцина ми би добили по ушима и питање је како би се све даље одвијало. Да не говорим даље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прве калашњикове ми увозимо из Мађарске, то је још блоковска пођела, деведесета на деведесет прву, значи ти су калашњикови допељани деведесете године. Шта мислите да је та министар обране Мађарске то продао нашем Шпегељу, а да није питао Москву? Идући брод који су дофурали у једну трајектну луку, прекооцеанаски брод смо допељали из Румуњске. Шта ви мислите да је тамо министар то нама продао, а да није питао Москву? Шта ви мислите да је Украјина која је тада била дио СССР-а, а од њих смо почели куповат озбиљније ствари, топове, хеликоптере… да се то продавало, а да Москва није знала?”

 

Горан Шарић

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *