Амбасадор Палестине у Србији: Став Палестине по питању КиМ се не мења

0

(фото:НСПМ)

Амбасадор Палестине у Србији Мохамед Набхан изјавио је за Косово-онлајн да се став Палестине по питању Косова не мења, и да то што се косовска министарка спољних послова Доника Гервала недавно састала са шефом палестинске дипломатије Ријадом Малкијем неће утицати на промену тог става.

„То што се министарка састала на маргини скупа у неком турском граду за нас не значи ништа и не значи промену става“, рекао је Набхан.

Он је додао да се Палестина, када се ради о Косову, руководи са две принципијелне ствари – поштовањем Резолуције УН 1244 и залагањем за преговоре Београда и Приштине.

„Ова госпођа не познаје довољно шта значи Јерусалим за Палестину и Арапе. Треба да упозна став Палестине и палестинских муслимана и хришћана, па тек онда нешто да говори о томе“, рекао је Набхан и поновио да је питање Јерусалима за Палестину црвена линија преко које нико не може да пређе.

Бета

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *