Оборена два хеликоптера за евакуацију лидера „Азова“, Маријупољ ће бити ослобођен од укронациста

0

Sputnik / РИА Новости

Руска војска је у нападу високопрецизним ракетима уништила украјински командни пункт јединица територијалне одбране, складиште горива и погон за ремонт оклопне технике, а код Маријупоља су оборена још два хеликоптера Ми-8 за евакуацију лидера „Азова“, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков.

„Високопрецизним ракетама ваздушног базирања је уништен командни пункт јединица територијалне одбране, складиште горива и погон за поправку оклопне технике у подручју насеља Золочев и Чугујев“, прецизирао је генерал-мајор.

Према његовим речима, у подручју Маријупоља је 5. априла ујутро спречен још један покушај кијевског режима да евакуише вође националистичког батаљона „Азов“ (терористичка организација забрањена у Русији). Два украјинска хеликоптера Ми-8, која су покушала да се пробију до града са стране мора, оборена су преносних ПВО система, истакао је Конашенков.

Генерал-мајор је навео да је од почетка специјалне војне операције у Украјини уништено 125 авиона, 93 хеликоптера, 403 дрона, 1.981 тенк и друга борбена оклопна возила, 854 артиљеријских средстава и минобацача, као и 1.876 јединица специјалне војне технике.

Прочитајте још:  Си-Ен-Ен: Америка тајно одобрила војну помоћ Украјини

Маријупољ ће бити ослобођен од националиста

Портпарол је саопштио да су националистичке формације Украјине у Маријупољу одбиле да положе оружје и изађу кроз хуманитарне коридоре, те да ће стога град ослободити снаге Руске Федерације и ДНР.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

С тим у вези, подсетио је да је раније Москва у више наврата износила предлоге кијевском режиму о могућности повлачења из Маријупоља украјинских трупа које су добровољно положиле оружје, као и да им је јутрос поново предложено да обуставе борбена дејства, положе оружје и оду на територију под контролом Украјине.

„Међутим, кијевски режим редовно игнорише те предлоге. Узимајући у обзир незаинтересованост Кијева да сачува животе својих војника, Маријупољ ће бити ослобођен од националиста захваљујући Оружаним снагама Русије и Доњецке Народне Републике“, истакао је Конашенков.

Он је рекао да су снаге ЛНР на северодоњецком правцу пробиле одбрану 57. моторизоване бригаде Оружаних снага Украјине, ликвидиравши 50 особа и уништивши девет оклопних возила. Сада се боре на на источној периферији насеља Новотошковскоје, додао је.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *