Небензја: Неосноване оптужбе за догађаје у Бучи

0

(EPA-EFE/PETER FOLEY)

Стални представник Русије у Савету безбедности УН Василиј Небензја одбацио је данас оптужбе Украјине да је Русија починила ратне злочине у Бучи, наводећи да оне нису поткрепљене никаквим доказима.

„Разумемо да сте видели тела и чули свакакве приче. Видели сте само оно што је неко желео да видите. Али не можете да не приметите дискрепанцу у верзији догађаја коју покушавају да продају украјински и западни медији”, рекао је Небензја на седници Савета безбедности УН.

Прочитајте још:  ДАМАСК ЗОВЕ РУСИЈУ У ПОМОЋ: Креће војска из Хмејмима (ВИДЕО)

Он је нагласио да након повлачења руских снага на улицама Буче није било тела, што, како каже, доказује више снаимака, преноси ТАС.

„Лешеви ни на који начин не личе на оне који су могли лежати на улици три или четири дана”, рекао је Небензја, јавља Танјуг.

Руски представник је оценио и да западне државе „не маре за саму Украјину”, али да ће покушати да продуже конфликт. шаљући што је више могуће оружја и муниције.

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *