Укронацисти појачавају гранатирање хуманитарног коридора код Мариупоља

0

Министерство обороны РФ

У понедељак и уторак, националистички батаљони су појачали ватру на хуманитарни коридор у близини Мариупоља, рекао је Михаил Мизинцев, начелник руског Центра за управљање националном одбраном.

„Почевши од 31. марта, милитанти националистичких батаљона никада нису испоштовали захтеве о прекиду ватре. Осим тога, 4. и 5. априла појачали су неселективно гранатирање дела хуманитарног коридора, који се налази поред Маријупоља. То укључује и минобацачку ватру“, рекао је Мизинцев, преноси ТАСС.

Прочитајте још:  Оружане снаге Украјине нису ухапсиле седам студената са Шри Ланке у области Харкова [ИСПРАВКА]

Према његовим речима, кијевска влада не контролише националистичке групе и није у стању да гарантује безбедност мештана и цивила током хуманитарних акција.

Мизинцев је додао да је украјинска страна у уторак поново избацила из колосека евакуацију цивила и странаца из Мариупоља. „Упркос мерама без преседана, које је предузела Руска Федерација као одговор на хуманитарне иницијативе Немачке, Турске и Француске за евакуацију страних држављана и цивила из Мариупоља, данас је поново цинично осујећена још једна хуманитарна операција коју је организовала и припремила руска страна”, рекао је Мизинцев.

Васељенска

Бонус видео:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *