„Блокираћемо Београд“: Пијачари најављују масовни протест због увођења каса

0

(фото:Нова.рс)

Нови протест пијачних продаваца незадовољним мером обавезне фискализације, заказан је за 13. април, а планирано је да окупљање почне испред тржног центра Ушће, да би се потом преко Бранковог моста наставило до Председништва и РТС-а, а као последња локација планирана је – Славија.

Срђан Праштало, председник једног од синдиката пијачних продаваца за Нова.рс каже да су принуђени на овакве потезе.

„Обећали су, а нико нам се није јавио, потпуно нас игноришу. Ако све буде по плану, протест је у среду, 13.04.“, рекао је Праштало.

Пијачни продавци су претходно одржали још један протест испред Председништва.

“Наши очеви су ову земљу направали за нас, а за мултинационалне компаније. Овај народ треба да живи и после избора. Живимо у најгорим условима, продајемо по киши и снегу. Тренутак у ком имамо рат и кад немачки министар саветује своје грађане да једу мање меса, а ми доносимо закон о фискализацију. Не идемо одавде док нам се неко не обрати”, поручили су тада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, у складу са новим Законом о фискализацији, који ступа на снагу 1. јануара 2022. године, продавци на пијацама мораће да имају фискалне касе. Прелазни рок је од 1. новембра до 30. априла, што значи да ће почев од 1. маја 2022. године сви морати да издају фискалне рачуне.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *