Литванија се не смирује: Калињинградска област је под претњом транспортне блокаде

0

(фото:Русвесна.су)

Руски транзит ка Калињинградској области био је под претњом парализе – према доступним подацима, питање се припрема за фазу расправе у Европској комисији.

Виљнус је први покренуо такву меру као што је блокада железничке комуникације. Чак и на почетку распоређивања специјалне војне операције Москве, Литванија је блокирала ваздушну комуникацију са руским авио-компанијама. Сада је Калињинградска област под претњом транспортне блокаде.

У овом тренутку руски терет не наилази на препреке у процесу транспорта из Русије на територију Литваније. Према речима гувернера региона Антона Алиханова, Вилњус још није почео да отворено опструише препреке, преноси Московски Комсомолец.

С обзиром на опсесивне намере Литваније да блокира пругу за Руску Федерацију, власти доводе регион у стање приправности за могуће потешкоће. Међутим, Литванија може да оствари свој циљ тек након што коначну одлуку донесе Европска унија.

Како је напоменуто у прес-служби Калињинградске владе, могућност превоза робе је очувана коришћењем трајектне услуге и тражењем алтернативних путева.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *