Украјина припрема провокацију у деловима Кијевске и Сумске области

0

(Фото: РИА НОВОСТИ)

Украјинска страна је завршила припрему провокација у низу насеља у Сумској и Кијевској области. Ово је изјавио начелник Националног центра за контролу одбране Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

Према Мизинцеву, цинична провокација украјинских неонациста масовном смрћу цивилног становништва у Бучи, која је изведена уз пуну подршку кијевског режима, представља још један доказ геноцида над сопственим народом.

Мизинцев је рекао да је провокација извршена против цивила који наводно нису пружили отпор Оружаним снагама Русије током боравка у Бучи.

Министарство одбране је нагласило да „овај нељудски и страшни злочин кијевског режима мора бити темељно истражен уз учешће међународних организација за људска права“.

Мизинцев је рекао и да се украјинске власти не заустављају на томе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У овом тренутку је завршена припрема оваквих провокација са учешћем цивилног становништва у градовима Конотоп и Тростјанец у Сумској области, као и у Борођанка и Катјужанка у Кијевској области“, рекао је он.

Раније је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова током брифинга назвала провокацију у Бучи злочином украјинских власти.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *