Мирко Рмандић носилац Светосавске српске листе на изборима у Подгорици

0

Мр Мирко Рмандић, који већ 22 дана штрајкује глађу у Управној згради Жељезничког превоза Црне Горе, биће носилац одборничке Светосавске српске листе на предстојећим јунским локалним изборима у Подгорици.

Такву одлуку синоћ је једногласно донио подгорички градски одбор СВЕТОСАВСКЕ, афирмишући на тај начин и подршку Мирку Рмандићу у борби за његова људска права.

Увјерени смо да господин Рмандић не брани само своја права на живот, рад, достојанство и егзистенцију, него и права свих цивилизованих и пристојних грађана Црне Горе, без обзира на социјални слој, политичку или националну припадност. Ми смо се, као политичка партија, и као отворена опозиција систему вриједности и бивше и садашње власти, пуне три седмице уздржавали од притиска на државне органе да се ријеши овај иритирајући проблем. Јасно нам је да постојеће управљаче структуре немају намјеру да окончају агонију у коју су гурнуле Рмандића, него да највјероватније планирају да га нечињењем убију, у складу са максимом једноумља: ”Нема човјека, нема проблема”.

Прочитајте још:  ЗЛОЧИН БЕЗ KАЗНЕ: Унук црногорског србомрсца некажњено ДИВЉА ПО СРБИЈИ!

Однос руководства Жељезничког превоза Црне Горе и државних органа према Мирку Рмандићу доказ је колико је радни човјек и обичан грађанин, из сваког нашег града, села и улице, реално угрожен или потенцијално друштвено рањив. Друштво у коме живимо дубоко је девијантно, а човјек који данас, двадесет други дан за редом, штрајкује глађу, у медијској је блокади, препуштен сам себи и помоћи малобројних пријатеља.

СВЕТОСАВСКА жели и мора да спаси угрожени живот Мирка Рмандића, баш као што ћемо у фокусу, током кампање, имати све оне које ова држава тлачи, дискриминише, малтретира и краде. Било да су у питању грађани који су радили у фабрикама које је опљачкао режим Мила Ђукановића, или они који данас производе људске несреће ”по дубини”, као што то чини руководство ЖПЦГ чији су директори функционери Демократског фронта, самопрокламовани и декларативни Срби који се иживљавају над Србином Мирком Рмандићем.

Зато ће СВЕТОСАВСКА пружити сву медијску логистику Мирку Рмандићу да у предстојећој кампањи пробије медијску блокаду, те да, као носилац наше изборне листе, исприча не само страначку, него и своју причу. Исту ону причу коју ће испричати сваки грађанин који је угрожен и прогоњен, закинут за власничко право, радно мјесто или, у најгорем случају, ускраћен за будућност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Информативна служба Градског одбора СВЕТОСАВСКЕ – Подгорица
Подгорица, 6. април 2022.

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *