Отворено писмо политичарима Савезне Републике Немачке: Русија је трн у оку капиталистичком систему

0
немачкој, немачка

(Фото: Steve_Allen/Depositphotos)

Политичарима Немачке

Даме и господо!

Као немачки научник и психолог који је напустио Немачку пре две и по године, са ужасом гледам на нову секту политичара – и њене масовне медије – у својој бившој домовини.

У лето 1941. Немачки Рајх је извршио инвазију на Совјетски Савез. Биланс ужаса: 13 милиона мртвих војника, 14 милиона мртвих цивила, 3 милиона мртвих ратних заробљеника! Киргишко-руски писац Чингис-Ајтматов у својим приповеткама и новелама описује како је овај рат избио у његовој домовини и потпуно променио животе људи.

Само три генерације касније, наизглед историјска заборављена секта релативно младих немачких политичара усуђује се да разумљиво противљење рату у Украјини претвори у антируску хистерију, у отворено непријатељство према руском народу и свему што је руско. Презрена је сада и књижевност јединствених руских писаца.

Прочитајте још:  РЗС најавио: Први прелиминарни резултати пописа 21. децембра

Ова демонизација народа буди сећања, посебно код Немаца, на страшну демонизацију Јевреја и свега јеврејског. Још 1823. Хајнрих Хајне је у својој трагедији „Алмансор“ написао: „Где се спаљују књиге, на крају ће бити спаљени и људи“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Даме и господо! Позивам вас да дођете себи. Као научник и психолог који се интензивно бавио књижевношћу зрелих и слободно настројених људи дошао сам до закључка:

Русија је трн у оку капиталистичком систему!

Са задовољством препоручујем свој чланак из „Ноје Рајнише Цајтунг” (NRhZ) од 9. марта 2016. године: „Могу ли људи живети без рата”? Садржи много одломака дословног текста из Ајтматовљеве новеле „Златни траг снопова“ и преведен је на неколико језика.

Рудолф Хензел
др педагогије, образовни научник и дипломирани психолог
11040 Београд , Србија

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *