Папа Фрања уклонио крст у току посете Малти да не узнемири мигранте

0
папа

(фото:БН ТВ)

Папа Фрања није желео да узнемири илегалне мигранте на Малти па је уклонио крст из сценске поставе Уместо тога, Папа је седео испред хиљада празних пластичних боца како би разговарао о заштити екологије и миграната.

Организатори су уклонили Исусово распеће са подијума одакле је Папа говорио јер папа наводно није желео да увреди мигранте исламске вероисповести током своје посете Малти.

Уместо тога, рециклиране пластичне боце с црвеним мрљама коришћене су за дизајнирање позадине за папино обраћање мигрантима у Лабораторију мира John XXIII у Ħal-Faru у суботу, хуманитарној организацији коју води левичар фрањевачки фратар о. Dionysius Mintoff.

“Када погледате дубље, видећете да је море направљено од рециклираних пластичних флаша, јер у нашем мору има више пластике него рибе. А црвене мрље су прслуци за спашавање – животи људи изгубљених на мору,” објаснио је уметнички директор Carlo Schembri .

Сцхембри, који је добио задатак да дизајнира кључну позадину за папину посету Малти, инсистирао је да је веран Фрањином главном разлогу за посету острву – да брани мигранте и екологију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Подијум неће бити украшен крстом, с обзиром на то да су већина миграната муслимани“, навела је надбискупија Малте у чланку објављеном на својој web страници, додајући да се „очекује да ће папина посета скренути пажњу на бруталну ситуацију Заједнице миграната Малте.”

Нулта тачка

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *