Веизовић: Како смо вратили Русији што је блокирала Резолуцију о Сребреници и сачувала КиМ резолуцијом 1244 у саставу Србије

0

Виталиј Чуркин

На седници Савета Безбедности УН 2015. године, покојни руски амбасадор Виталиј Чуркин дигао је руку и блокирао Резолуцију о Сребреници, којом се Србија осуђује као држава која је починила геноцид над муслиманима у БиХ.

Прочитајте још:  Тајни војни пакт између ФНРЈ и Америке: Југославија део НАТО савеза

Те 2015. године Виталиј Чуркин био је стални представник једине земље сталне чланице СБ УН на свету која је стала уз Србију и спречила ЕУ и САД да српски народ једнострано оптуже и за рат и за жртве! Да не понављамо да је Чуркин био искрени пријатељ Србије који се није либио да стане на страну Срба и по питању сукоба на Косову и Метохији, односно где год је требало бранити Србе и дићи руку за њихово добро Чуркин је у име Русије то радио!

Тај потез згрозио је све политичаре западних земаља и Русија је мирно поднела бројне осуде.  Тада против предлога Резолуције о Сребреници није гласала чак ни Кина, наш комунистички “пријатељ” и да није било тог руског гласа разума у свету ком диктира Запад а ком се покоравају сви, ми бисмо опет били црна овца, кољачи, силоватељи и злочинци.

Русија је једина земља на свету која се упорно позива на резолуцију 1244, коју је управо СБ УН донео а која једина гарантује останак Косова и Метохије у оквиру Србије.

И док се Владимир Путин и сваки руски политичар и амбасадор стално позивају на постојање и поштовање Резолуције  1244, Вучић  избегава и да помене, јер зна да је сама резолуција виши акт од Бриселског споразума који је потписао заједно са лидером СПС-а,  пре него што је провео ноћ спавајући по бриселским ходницима на поду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ипак, Вучић се чврсто држи Бриселског споразума који има толики валидитет да га било која следећа суверена власт може прогласити неважећим иако је свака ставка споразума неповољна по Србију и иако свака ставка споразума предвиђа лагано одустајање од јужне покрајине.

Прочитајте још:  У Белгородској области оборен дрон

Резолуција 1244 је од доласка Вучића на власт је је забрањен појам који српски политиканти не користе, да не увреде партнере из “малог Шенгена” и западне пријатеље, све оне који су ону марионету која представља Србију у СБ УН навели да забије читавој Србији нож у леђа!

Генерална скупштина УН гласала је данас за суспензију Русије из Савета УН за људска права.

За иницијативу коју су предводиле САД, гласале су 93 земље, док су 24 земље гласале против, а 58 земаља је било уздржано.

Србија није била уздржана, није ни јасно дигла руку и рекла оно што мисли читав српски народ који је уз Русију, и гласала против.

Србија је данас показала да је једна обична колонија а Вучић лутка са којом се Запад  поиграва. Избори су прошли, гласови побројани, нема више разлога да страхује од воље народа који у Русију види братски православни народ, сматрајте да су следеће на реду санкције.

Некада у будућности када нас нова “браћа” из Малог Шенгена оптуже за геноцид на Косову и Метохији, који ће врло вероватно предложити дежурни светски полицајци САД и Велика Британија и кад Кина буде суздржана, уколико Русија остане у СБ УН, мислите ли да ће неки руски амбасадор дићи руку и уложити вето?

Прочитајте још:  Ивица Дачић: Нисам русофил и не мрзим САД

Весна Веизовић / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *