Министарство одбране Русије: Радио пресретања показују да у Мариупољу има много страних плаћеника

0

(фото: Јандекс)

Радио прислушкивања у Мариупољу показују да у граду има много страних плаћеника: разговори се воде не само на руском и украјинском, већ и на шест других језика, углавном европских, саопштило је руско Министарство одбране.

„Резултати радио пресретања показују да поред нациста из батаљона Азов и остатака украјинских оружаних снага, у окупираним деловима града постоји значајан број страних плаћеника. Радио разговори, поред украјинског и руског, воде се на још шест, углавном европских страних језика“, наводи агенција.

Министарство је додало да је реч о плаћеницима који су „за америчке доларе стигли да убијају Словене”, кријући се иза „живог штита” цивила.

„Кијевски националистички режим одбио је да повуче милитанте из Мариупоља. Имајући то у виду, град ће сигурно ослободити трупе Доњецке Народне Републике и јединице руских оружаних снага“, резимирали су у Министарству одбране.

Раније је шеф Чеченије Рамзан Кадиров најавио ослобађање Мариупоља од украјинских трупа за 98 одсто .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *