У америчким биолабораторијама у Украјини вршени су експерименти са психотропним лековима

0

(фото: ФСК.РУ)

Савет безбедности УН би требало да истражи америчко стварање психотропног оружја.

Међу материјалима које је објавило Министарство одбране Русије о активностима америчких биолошких лабораторија налазе се веома интересантни документи о експериментима са психотропним лековима. Говоримо о наставку пројекта МКУЛТРА, познатог и као МК-УЛТРА.

МКУЛТРА је кодно име за тајни програм америчке ЦИА, који је имао за циљ да пронађе и проучи средства за манипулацију свешћу. Реализација овог пројекта трајала је од раних 1950-их до раних 1970-их.

Крајњи циљ МКУЛТРЕ био је „оснаживање човека“ уз помоћ психотропних хемикалија које утичу на људски ум. У ствари, покушали су да лише експерименталних субјеката било какве воље, њиховог „ја“, како би били спремни да беспоговорно испуне било коју, укљ. најзлочиннија наређења.

Након што је неколико људи умрло током експеримената, информације о постојању програма доспеле су у медије. ЦИА је донела одлуку да угаси МК-УЛТРА и уништи кључне документе о пројекту. 1975. године амерички Конгрес је званично забранио било какве експерименте са психотропним супстанцама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Истовремено, државе су ратификовале Конвенцију о психотропним супстанцама. Овај документ, који су УН усвојиле 1971. године, забрањује употребу било каквих хемијских средстава која дозвољавају утицај на људски ум и психу и манипулисање њима. Употреба таквих средстава изједначава се са оружјем за масовно уништење или „психотропним оружјем“. Комисија за наркотике Економског и социјалног савета УН овлашћена је да контролише забрану развоја и употребе психотропног оружја.

Објављивање докумената Министарства одбране је основ за пријаву овом овлашћеном органу УН. Друга ствар је што је немогуће ограничити се само на апеловање Комисији за опојне дроге. На крају крајева, његове одлуке су саветодавне природе.

Прочитајте још:  СКОТ РИТЕР: Украјина је изгубила све, а Европа нема више шта да пружи

Једино тело УН чије су одлуке обавезујуће за све земље света је Савет безбедности. Пошто је реч о употреби психотропног оружја, логично је да се у овом телу УН покрене питање кршења Конвенције из 1971. године. Савет безбедности има право да разматра питања у вези са претњом по безбедност човечанства.

Управо таква претња представља развој и употреба психотропних лекова. На крају крајева, програми као што је МКУЛТРА имају за циљ трансформацију човечанства у заједницу робова. То више неће бити људи, већ биороботи.

Документи које је представило руско Министарство одбране омогућавају да се види да је читав фармаколошки конгломерат заинтересован за такву трансформацију човечанства. Алати које овај конгломерат користи постају све деструктивнији. А то што материјали Министарства одбране говоре о војним лабораторијама не треба да одвлачи пажњу.

На Западу је војска одувек коришћена као полигон за тестирање и увођење лекова. Рат је одувек служио као подстицај за ширење психотропних супстанци у друштву.

Крсташки ратови су “дали” свету ширење опијума, који је првобитно био део обавезне исхране крсташа. Враћајући се кући, дистрибуирали су овај опијат широм Европе. Из Европе се проширио по целом свету.

Кримски рат 1853-1856 и Амерички грађански рат 1861-1865. довело до масовне дистрибуције морфијума.

Први светски рат је свету „дао” кокаин, а Други светски рат је послужио као подстицај масовној дистрибуцији синтетичких психотропних дрога. У Вермахту и јапанској царској војсци дистрибуирани су метамфетамини, а у америчким и британским трупама – амфетамини. Из војске су се синтетичке дроге прошириле на друштво, где се на њихову употребу гледало као на „манифестацију патриотизма“.

Прочитајте још:  Министарство спољних послова је указало на ризик од сукоба нуклеарних сила због акција САД у Украјини

У овом ланцу актуелна војна дешавања очигледно неће бити изузетак. Питање је само да ће нови лекови које су већ развили или их развијају фармаколози, још брже почети да уништавају психу. Они ће изазвати још опасније и неконтролисано понашање. И о овој претњи сада треба да вичемо из свег гласа. Штавише, Русија има једну важну предност. Она није само стални члан Савета безбедности, већ и један од оснивача УН.

С тим у вези, Руска Федерација има право да делује и у име УН и у име целог човечанства.

Јуриј Городњенко/РЕН ТВ

Превод с Руског: Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *