Миротворац Ђукановић:Агресија Русије на Украјину је најбруталније кршење људских права

0
ђукановић, милА

Мило Ђукановић (Фото: EPA-EFE/ MALTON DIBRA)

Држава која врши агресију против друге суверене земље, недискриминаторно таргетира цивиле и уништава њену цивилну инфраструктуру није позвана да буде чланица највишег радног тела Уједињених нација за заштиту и унапређење људских права, саопштио је на Твитеру председник Црне Горе Мило Ђукановић.

Како је додао Црна Гора је подржала резолуцију Генералне скупштине Уједињених нација којом су суспендована права Русије као чланице Савета за људска права.

„Као чланица Савета за људска права, Црна Гора је обавезна да делује у правцу јачања унапређења и заштите људских права и на националном и на глобалном плану, и да пружа делотворан и ефикасан одговор нарочито на најозбиљнија кршења људских права“, истакао је Ђукановић, преносе Вијести.ме.

Председник Црне Горе је навео и да је агресија Руске Федерације на Украјину је најбруталнији вид кршења људских права и фундаменталних принципа међународног права људских права и међународног хуманитарног права.

“Као одговорна чланица УН и Савета за људска права и чланица Савета Европе, Црна Гора никада није и неће бити слепа на гажење принципа људских права, а посебно на угрожавање права на живот”, написао је Ђукановић на Твитеру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Зато је данас Црна Гора подржала резолуцију Генералне скупштине УН којом су суспендована права Руске Федерације као чланице Савета за људска права”, додао је он.

Генерална скупштина Уједињених нација суспендовала је данас Русију из Савета за људска права УН због извештаја о грубим и систематским кршењима и злоупотребама људских права од стране руских трупа у Украјини.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *