Стано: Очекујем да се Србија усклади са санкцијама ЕУ Русији

1

(фото:Взгљад)

Портпарол ЕУ Петер Стано изјавио је да Брисел очекује од Србије да се усклади са санкцијама ЕУ Русији или уведе сличне националне мере, због руске агресије на Украјину и додаје да ће ЕУ доносити важне одлуке за Србију на основу привржености Београда вредностима и принципима Уније.

”Разговарамо са Србијом у оквиру приступних преговора, као и кроз различите контакте – од експерата до највишег политичког нивоа. Процес је у току, а наши партнери у Србији, као и други, врло су свесни колико је ово питање важно за ЕУ”, каже Стано, преноси Тањуг.

На редовној конференцији Европске комисије за медије у Бриселу, Стано је потврдио да је ЕУ данас увела пети пакет санкција против Русије и да је Србија, као и сви други партнери ЕУ, позвана да се усклади са сваким пакетом санкција.

Време је да Москва чује глас већине света

Председница Европске комисије, Урсула фон дер Лајен и сеф диломатије ЕУ, Жосеп Борељ ће се у Кијеву састати са председником Украјине Володомиром Зеленским и другим украјинским политичким лидерима, а у Бриселу наводе да се из ”безбедносних разлога” детаљи посете неће објављивати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Портпарол ЕУ Петар Стано каже да ће Фон дер Лајен и Борељ у Кијеву разговарати о наставку ЕУ помоћи Украјини и додаје да је ЕУ наставила свој ангажман на подршци Кијеву и кроз увођење новог пакета санкција Русији, али кроз све већи међународни притисак и изолацију Москве.

Н1

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Стано: Очекујем да се Србија усклади са санкцијама ЕУ Русији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *