песков, србија

Дмитриј Песков (Фото: AP photo)

Подршка Србије и Мађарске одлуци да се Русији суспендује чланство у Савету УН за људска права је примјер принуде на русофобију, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

“То није питање разумевања и праштања пријатељским земљама које су гласале “за”, то је питање притиска без преседана како би се изазвала русофобија. Такав притисак трпе све земље које покушавају на све начине да воде избалансирану политику. Ми то разумемо” – рекао је Песков.

Генерална скупштина УН суспендовала је Русију из Савјета за људска права, а нацрт резолуције, коју су предложиле САД и друге западне државе, подржале су 93 земље, док су против биле 24 државе, а уздржаних 58, подсећа Спутњик.

Као повод за најновију иницијативу искоришћен је случај са наводним злочинима руске војске у месту Буча код Кијева, а међу државама које су гласале “за” су САД, Израел, земље чланице Европске уније и земље региона, међу којима Мађарска и Србија.

Против нацрта резолуције у Генералној скупштини УН гласале су, између осталих, Русија, Алжир, Белорусија, Боливија, Централноафричка Република, Кина, Куба, Сјеверна Кореја, Иран, Казахстан, Сирија, Вијетнам и Зимбабве.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев је изјавио да сумња да ће Савјет УН за људска права још дуго опстати после одлуке о суспензији Русије.

БН ТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *