Богати се спремају за најцрњи сценарио: Бункери у случају смака света коштају милионе

0

(Фото: Пиксабеј)

Пандемија и криза у Украјини показали су да нико није сигуран од катастрофа које могу задесити свет какав познајемо. И док се већина људи нада да ситуација у свету неће постати још гора, има и оних који се спремају за најгори сценарији.

Тако „Савајвал кондо“ нуди бункере преуређене у луксузне станове у којима се може „дочекати смак света“. Реч је о добро осигураним местима у бившој ракетној бази која може издржати нуклеарни напад, природну или било коју другу катастрофу.

Бункер се налази у америчкој савезној држави Кансас и просечна продајна цена стана је око 3 милиона долара. Јефтиније варијанте коштају око 1.5 милион долара, док су они скупљи чак 4.5 милиона.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Jen & Allie RE/MAX State Line (@remaxfamilykc)

Из компаније која продаје бункере тврде да у њима може да живи 75 људи чак до пет година.

Бетонски зидови у бункерима дебели су око три метра те могу да одоле ударима ветра од 225 километара на сат, док су на улазу челична врата тешка осам тона. Цео објекат налази се испод земље, има 14 нивоа, а тачна локација је тајна.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Власници желе да продају бункере особама различитих занимања чија би знања у случају смака света била од велике користи целој заједници.

Људи с криминалним досијеом, на пример, неће бити у могућности да купе тај стан за преживљавање и ако буду имали потребан новац, преноси портал „Кликс“.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *