Украјинске снаге постављају мину у близини страних бродова усидрених у луци Мариупољ

0

(фото: Википедија)

Сидрена мина коју су украјинске трупе поставиле у близини турског брода Азов Конкорд усидреног у луци Мариупољ доказ је опасности од мина за стране бродове блокиране у украјинским лукама, изјавио је у недељу Михаил Мизинцев, начелник руског Центра за управљање националном одбраном.

„Још један доказ који показује опасност од мина је сидрена мина ЈаМ-1 коју су украјинске поморске снаге поставиле у близини веза бр. 17 луке Мариупољ где су усидрени страни бродови. Мина је примећена 10. априла на око 50 метара од турског брода Азов Конкорд, ” рекао је.

Према речима Мизинцева, 77 страних бродова из 18 земаља и даље је блокирано у украјинским лукама. Бродови не могу да изађу на море због претњи гранатирања и високе опасности од мина у унутрашњим и територијалним водама Украјине.

Прочитајте још:  Војска Белорусије спремна за сваки сценарио

„У међувремену, кијевске власти настављају да избегавају контакте са представницима земаља и компанијама које поседују бродове како би обезбедиле безбедан пролаз страних бродова. Представници Украјине у Међународној поморској организацији одбијају да разговарају о овим питањима и демонстративно избегавају дијалог“, рекао је он.

Он је нагласио да Русија чини све да обезбеди цивилну пловидбу Црним, Азовским и Средоземним морем. Руска војска отвара 80 наутичких миља дуг и три миље широк поморски хуманитарни коридор од 08:00 до 19:00 сваког дана југозападно од територијалног мора Украјине.

Он је још једном позвао власнике бродова да изврше притисак на званични Кијев како би га натерали да предузме хитне мере за деблокирање страних бродова и обезбеђивање њиховог безбедног пролаза из украјинских лука.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *