Кијев спрема монструозне провокације – масовно убиство цивила

0

Украјинска војска (Фото: mil.gov.ua)

Кијев, уз подршку западних држава, спрема масовно убиство цивила за које би се оптужила руска војска и јединице Луганске Народне Републике, саопштио је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

“Званични Кијев, уз подршку држава колективног запада, наставља са припремама монструозних и немилосрдних акција масовног убиства цивила у Луганској народној Републици са циљем да се за то оптуже Оружане снаге Русије и јединице ЛНР”, рекао је генерал.

Између осталог, додао је Мезинцев, у граду Кремена, Северодоњецки регион, стигли су и сместили се у зграду обласне болнице репортери страних медија ради снимања унапред припремљене провокације – отварања ватре, наводно, руских војника на кола хитне помоћи док превозе пацијенте.

Прочитајте још:  Становници Берлина плаћаће повлашћено становање за содомите

“У насељеном месту Белогоровка, Попасњанског региона, неонацисти су минирали резервоаре са хлором на територији воденог канала који планирају да дигну у ваздух када јединице народне милиције ЛНР буду ушле у град”, додао је он.

Поред тога, истакао је он, у селу Раговка у Кијевској области, планирано је да се изврши провокација организовањем режираних претреса и отварања масовних гробница цивила које су наводно убили руски војници.

„Да би се дао већи кредибилитет овој провокацији, у снимање ће бити укључена група украјинских форензичара и припадника националне полиције“, додао је Мезинцев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Овакви поступци и провокације украјинских власти још једном демонстрирају њихов нехуман однос према судбини народа Украјине и сведоче о потпуном непоштовању свих норми морала и међународног хуманитарног права“, закључио је руски генерал.

Спутњик

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *