Велико изненађење у Француској: Макрон и Ле Пен изједначени по броју гласова у првом кругу?

0

Foto: Profimedia/LIONEL BONAVENTURE/AFP, Tanjug/AP

Први резултати излазне анкете првог круга француских председничких избора, које је објавила белгијска радиотелевизија РТБФ, Емануел Макрон и Марин Ле Пен обоје освајају по 24 посто гласова. Трећепласирани је Јеан-Луц Меленцхон с 19 посто, пише РТБФ.

Белгијски медији, за разлику од француских, немају законску обавезу ћутања о резултатима излазне анкете, који ће у француским медијима бити објављени након затварања биралишта.

А РТБФ је, како пишу, имао увид у резултате излазне анкете, онако како су стајали данас послеподне, што говори да би могло да се догоди велико изненађење, односно потпуно изједначени резултат актуелног француског председника и његове главне конкуреткиње, десничарке Марин Ле Пен.

Прочитајте још:  Значење шпанских избора и улога Вокса

Излазност у првом кругу председничких избора у Француској била је 65 одсто до 17 часова, јавља Ројтерс, позивајући се на податке Министарства унутрашњих послова те земље.

На председничким изборима пре пет година излазност до 17.00 била је 69,4 одсто.

Гласање је почело у 8.00 и завршава се у 19 часова, с тим што је, како наводе француски медији, бирачким местима у појединим великим градовима пружена могућност да се затворе у 20 сати.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Телеграф.рс

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *