НАТО планира масовно јачање војске дуж руске границе

1

НАТО војска (Фото: eur.army.mil)

Организација Северноатлантског пакта је усред „фундаменталне трансформације“ и планира масовно војно нагомилавање дуж руских граница.

Генерални секретар Јенс Столтенберг рекао је да ће НАТО бити подвргнут великом “ресетовању” и да планира да стави довољно трупа у државе које се граниче са Русијом да се одбије инвазија. Алијанса тренутно има 40.000 војника у источним државама чланицама.

НАТО сматра своје снаге у источној Европи средством за одвраћање од Русије, али недовољним да заиста заустави надолазеће снаге. Политика „трипвајра“ верује да Москва не би била вољна да убија америчке војнике и изазове већи рат.

Прочитајте још:  Амерички генерал ваздухопловства говори својим официрима да нас само две године деле од рата са Кином

Столтенберг није рекао колико ће трупа бити потребно у државама попут Летоније и Естоније да би се бориле против руске инвазије, преноси Antiwar.com.

Алијанса је недавно објавила стварање четири нове борбене групе од око 1.500 војника и свака ће бити распоређена у источноевропским државама. НАТО ће имати борбену групу која се протеже од Балтичког до Црног мора.

Столтенберг је рекао да је промена политике одговор на инвазију Украјине и да ће тврдити да је нагомилавање дефанзивно. Мало је вероватно да ће Москва делити то тумачење. Русија је у децембарском безбедносном предлогу захтевала повлачење снага НАТО-а из источне Европе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Од 1990-их, НАТО се проширио и преселио снаге у бивше совјетске државе. Москва је доследно говорила да ширење алијансе на исток представља претњу и да је то део разлога зашто је председник Владимир Путин изабрао да покрене „специјалну војну операцију“ у Украјини.

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “НАТО планира масовно јачање војске дуж руске границе

  1. Kome na ovom svetu nije jasno taj ili je satanista, prodat ili toliko glup…nedace gradjana i plan zaustavila je Rusija i istok..pogledajte u delovima Kine gde vladaju prodati satanistima, neki delovi Afrike, sta rade muslimanima na istoku, koliko drzava, naroda, dece razorili…i tako odrzavali svoju valutu, pljackanjem, prostitucijom, organima..nato je usao u Ukrajinu, trguje organima itd. briga njih koje si ti vere, nacije, kad in trebas koriste, kad ne nameste..ubijaju i svoje gradjane, kao zapad u srebrenici i nameste ko treba da bude kriv…zato i primaju u savez polako…svakoj zemlji kupovace dronove, vakcine, antene navodno za wifi…Rusija uz Boziju pomoc ostvaruje reci naseg Isusa, radi odabranih produzice se dani, eto produzice se dani po milosti Bozijoj.
    Dolazi vreme antihrista gde ce covek biti prinudjen da proda dusu…resenje je u bezanju, brda, mora itd..ljudi misle ako kupe imanje resili su..em si im registrovan em pozar, susa, sve ce kontrolisati…Ulazu u dronove, antene, vakcine i to ce deliti svim zemljama dzabe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *