Американци су директно „задужени“ за рат, каже француски новинар који се вратио из Украјине

0

Anadolu Agency via Getty Images

Француски новинар који се вратио из Украјине након што је стигао са борцима добровољцима рекао је за ЦЊуз да су Американци директно „задужени” за рат на терену.

Тврдњу је изнео виши међународни дописник Ле Фигароа Жорж Малбруно, преноси Самит Њуз.

Малбруно је рекао да је пратио француске борце добровољце, од којих су се двојица раније борила против ИСИС-а.

„Био сам изненађен, а и они, када су открили да могу да уђу у украјинску војску, па су Американци ти који су главни“, рекао је Малбруно.

Додајући да су њега и добровољце “скоро ухапсили” Американци, који су тврдили да су они главни, новинар је потом открио да су били приморани да потпишу уговор “до краја рата”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„А ко је главни? То су Американци, видео сам то својим очима“, рекао је Малбруно и додао: „Мислио сам да сам у међународним бригадама и нашао сам се суочен са Пентагоном“.

Малбруно је такође поменуо да Америка обезбеђује Украјини беспилотне летелице, нешто што је истакао министар одбране Лојд Остин у твиту који је открио да су украјински војници обучени да користе те уређаје у Билоксију у Мисисипију.

Позивајући се на извор из француске обавештајне службе, Малбруно је такође твитовао да су британске јединице САС „присутне у Украјини од почетка рата, као и америчке Делтас“.

Прочитајте још:  МИП Белорусије: Важно је стабилизовати ситуацију у Казахстану

Русија је очигледно добро свесна „тајног рата“ који у Украјини воде страни командоси који су у региону од фебруара.

null

И Сједињене Државе и Велика Британија су јавно тврдиле да у Украјини неће бити „чизме на земљи“, али је очигледно да је америчко-британско војно присуство било ту од почетка рата.

„Анкете су показале да је уочи рата огромна већина Американаца желела да се наша влада клони тога, али наши лидери то најбоље знају и више су него срећни да ризикују Трећи светски рат у одбрани украјинског марионетског режима“, пише Крис Менахан.

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *