ОВО НЕЋЕТЕ ВИДЕТИ НА МЕЈНСТРИМ МЕДИЈИМА: Хиљаде људи у Братислави послало јасну поруку власти (ВИДЕО)

0

У Братислави је одржан масовни скуп против учешћа Словачке у рату против Русије.

‘’Ми смо Словаци!’’, био је гласни масовни одговор председници Словацке на реченицу: ‘’Wea are Ukrainians’’.

Преко 5.000 људи се јуче скупило у Братиславе на тргу Славин, где се налазе гробови војника Црвене армије који у ослободили Словачку од Фашизма.

Први пут у историји Словачке је либерална напредњачка влада забранила организацију скупова уз част руских војника који су гинули широм Европе.

Прочитајте још:  Свака земља има свој пут

У Словацкој је строгим казнама чак дугогодишњим затвором кажњена било која врства директне подршке Русије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Упркос свим претњама ЕУ и напредњачке власти Словачке, словачка опозиција је организовала скуп за подршку борби против фашизма у Европи.
На скуп су дошли Словаци разних политичких уберења од младих и породица са децом до пензионера.

На скупу се виделе словаћке, руске и совијетске заставе.

Скуп је започео химном Словачке Републике .

Први говор на скупу је одржао лидер опозиције и бивши дугогодишњи премијер Словачке Роберт Фицо који као премијер је повукао словацку војску из Ирака и није признао независност Косова коју Словачка није признала до данас.

Он је рекао да је то срамота Словацке владе која није прославила победу над фашизмом него се обрнуто понаша као фашистичка влада када блокира све словацке медије који не шире америчку пропаганду.

Он је рекао да је тужно гледати Европу у којој више ни непостоји реч ‘’мир’’, и тако поново гледамо како се уништавају два словенска народа, али то није словенски рат, него је то амерички рат који они воде против Русије. У свом говору је поменуо и како је словацка влада поклонила Украјини ПВО систем С-300.

Прочитајте још:  Српско-руски центар “Мајак” пружа пуну подршку руском народу

Влада Словачке је оптужила Роберта Фица за велеиздау зато сто је на својој Фејсбук страници објавио да Словацка влада шаље С-300 у Украјину.

Скуп се противи да се у име Словака шаље било које оружје у Украјину, и то од владе коју по процени либералних агенција не подржава 90% Словака.

И председница Словачке Зузана Чапутова је добила одговоре. Она је у телевизије рекла да не разуме овај народ где 63% Словака подржава Русију и то поред свих пара и пропаганде коју шире ЕУ и САД. Одговор са скупа је био да боје словачке заставе нису плава и жута. ‘’Наша застава има исте боје као руска. Наша застава је бело-плаво-црвене боје’’, одјеивао је скуп. У исто време је добила одговор њеној поруци: ‘’We are Ukrainians’’. ‘’Не, госпођо Чапутова, ми нисмо Украјинци, ми смо Словаци’’, поручено је на скупу..

На сусрету Словачког премијера Едуарда Хегера у Кијеву са председником Украјине Владимиром, Зеленским је Зеленски оптужио све странке словачке опозиције са сарадњу са Русијом.

Прочитајте још:  Албанија јача војску - због севера Косова и Републике Српске

 

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *