КОВИД ЛУДИЛО – Тиодоровић: Сви ћемо примити нову вакцину на јесен

0

Доктор Тиодоровић (Фото: Јутјуб)

Вакцинација четвртом дозом почела је у Србији, а како лекари објашњавају, она је пре свега потребна старијима и хроничним болесницима, лекарима, као и онима који раде у колективима само још увек нико их није примио а по свему судећи нико ни не планира.

Како преносе пропагандни медији у Србији, наиме, други бустер могу примити сви који су старији од 18 година, а којима је прошло пет месеци од треће дозе коју је примило свега 27% наивних грађана.

Без обзира на минималан број оних који су примили трећу дозу медији даље постављају питање ко треба сада да прими четврту дозу, а ко на јесен

Четврту дозу је до сада примио одређени број људи.- правдају се лекари од срамоте јер нису успели да убеде људе да се вакцинишу ни другом а не трећом или четвртом

Епидемиолог и члан Кризног штаба проф.др Бранислав Тиодоровић у разговору за дезинформатор „Блиц“ решава недоумицу да ли би требало примити четврту дозу вакцине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

-Сви који су до сада примили четврту дозу, можемо рећи они су добро поступили. Дакле, они су заштићени следећих шест месеци сигурно од могуће појаве ових досадашњих типова или сојева ковида. Али сада форсирати у априлу или мају месецу четврту дозу за свакога, ту нема много оправдања, из више разлога. Два су основна, тренд је опадајући присутан свуда у свету па и код нас. То значи, једино они који су тешки болесници са имунодефицијенцијом, код њих има резона за четврту дозу, на шта ће их вероватно упозорити и лекар који их води. Зависно од обољења, ту би могло да има неког оправдања. Осталима у овом моменту није нужно јер знамо да је у фокусу она осетљива група, каже професор Тиодоровић.

Тиодоровић се држи својих предвиђања да ће до јесени бити измишљена нова вакцина па опет из почетка

Како објашњава “дизач панике”, најважније је пратити да ли се догађа мутација ковида и прилагодити вакцине новим сојевима како би биле ефикасније. У сваком случају нас штите и досадашње вакцине које су прављене по моделу првобитног соја.

-Сматрам да је много важније шта ће урадити произвођачи вакцина до јесени. Може се, дакле, очекивати да ће они у складу са доминирајућим сојем моћи као код грипа, као што се прави сезонска вакцина, да направе нову вакцину који ћемо сви примити.- Циља Тиодоровић да вакцинише цело становништво

Прочитајте још:  Влада Словачке предлаже да особе старије од 60 година добију ваучер у износу од 500 евра уколико се вакцинишу против коронавируса
Лакше је сада свакако, али пошто је ово узрочник који је показао неке особине апсолутно незабележене у медицини, мислим на велики број мутација, онда је то изузетан задатак. Не може се очекивати да ће они то тек тако то да реше, али кажем то је једини исправан начин да их прилагоде и да то иде на јесен, додаје професор Тиодоровић.

Они који су примили четврту, наредну ће вероватно моћи на јесен

-Свако ко је примио сада вакцину, на јесен може примити наредну дозу, јер ће проћи шест месеци сигурно и имати времена за нову вакцину. То ће заправо, бити почетак, јер ће то бити нова вакцина, закључује професор Тидоровић.

Србин инфо

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *