Русија нема хемијско оружје, оно је уклоњено

0

Photo: Federal Department on safe storage and elimination of chemical weapons under the Ministry of Industry and Trade of the Russian Federation

Русија је уклонила све залихе хемијског оружја; Све оптужбе о нападу хемијским оружјем у Украјини који припрема Русија су лаж, рекла је новинарима у среду председница Савета Федерације Русије Валентина Матвијенко.

„Данас се покушава окаљати руска војска, окаљати Русија, опонашати овакве наводне руске активности наводном употребом хемијског оружја. Све је то, наравно, лаж. Русија нема хемијско оружје, Русија је испунила све своје обавезе. 2017. смо завршили потпуно уклањање хемијског оружја, за разлику од САД, које још увек нису збринуле своје залихе хемијског оружја“, рекла је Матвијенко.

Према речима говорника, украјинске власти су саучесници у ширењу ове дезинформације у овом случају, преноси ТАСС.

Прочитајте још:  Више није теорија завере: Нано-чипови у телима грађана да се сузбије корона вирус

Претходно је потпредседник Константин Косачов оценио да је самоуверена дискусија САД и Велике Британије у вези са хемијским нападима у Украјини које наводно припрема Русија забрињавајућа, додајући да је шокантни видео снимак тровања већ могао бити снимљен.

У уторак је портпарол америчког Стејт департмента Нед Прајс на брифингу за новинаре рекао да су САД забринуте да би Русија можда желела да употреби хемијско оружје током специјалне војне операције у Украјини. Посебно је тврдио да Русија може да користи бројне супстанце за контролу нереда, укључујући сузавац помешан са отровним супстанцама.

Претходно је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков изјавио да Служба безбедности Украјине (СБУ), уз подршку западних држава, припрема провокацију у Украјини употребом отровних супстанци против цивилног становништва, како би оптужила Русију. Он је истакао да руске снаге укључене у специјалну војну операцију немају и не могу имати хемијску муницију.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *