Милановић о наоружавању Србије: Не знам ко ће њих напасти

0
ким

Зоран Милановић. (Фото: Јутјуб)

Хрватски председник Зоран Милановић изјавио је данас да му није јасна одлука Србије о куповини кинеског противракетног система и да такво наоружање „кошта, а не чини разлику”, јавља Танјуг.

Милановић је позвао Србију да се јасно ”одлучи где припада”.

„Не знам ко ће њих напасти. Њихов новац, њихове одлуке, њихова ствар. Они нису чланица НАТО, то не желе, остали су без патрона преко ноћи. То је једно врло трауматично буђење, један мамурлук вероватно и сад купују некакве кинеске системе који су вероватно копије руских система, вероватно за класу слабији, али мислим шта ће с тим, то је неразумљиво”, поручио је Милановић новинарима у Ријеци, преноси Хина.

Прочитајте још:  Кадиров: НАТО подстиче сукоб на Космету
Милановић је додао да Хрватска Србију неће напасти, као ни Америка.

„Хрватска их неће напасти. Америка их неће напасти. Ако их нападне, то им ничему не служи. Могу срушити опет два авиона и бити поносни на то, али тако се не добијају ратови”, поручио је Милановић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додао је да такво оружје „кошта, а не чини разлику”.

„Рат је пуно већа, крвавија и обухватнија ствар тако да ми није јасно каква је то политика. Ја их не осуђујем, гледам их и чудим се”, казао је он.

Запитао се још једном да ли ће Србију напасти Русија, Хрватска и Америка, и позвао Београд да изабере страну којој ће се приклонити, наводи Хина.

„Хоће их напасти Русија? Не. Америка? То ти ништа не значи. Хрватска? Неће”, поручио је Милановић.

Коментаришући то што је Србија подржала искључење Русије из Савета за људска права, он је навео да му је драго ако је сусед Хрватске ”прогледао”.

„Драго ми је ако је мој сусед прогледао и ако ће коначно бити припадник западне заједнице народа и држава”, рекао је хрватски председник.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *