(фото: Русвесна.су)

Украјински националисти користе борбену тактику која подсећа на методе нацистичке Немачке током Другог светског рата, изјавио је у петак председник руског истражног комитета Александар Бастрикин.

„Тактике и методе борбе украјинских националиста пре и после специјалне операције руских оружаних снага сличне су методама које су користили нацисти током Другог светског рата. Пуцање на цивиле у циљу убијања и застрашивања, користећи их као живи штит током повлачења, постављање бомби и мина на важне друштвене објекте је широко распрострањено“, рекао је он у чланку објављеном у званичном часопису комитета, насловљеном на белешке истражитеља.

Прочитајте још:  Финска политичарка уздрмала регион: Геноцид је извршен над Србима

Бастрикин је нагласио да се Украјина претворила у земљу, чија је идеологија заснована на русофобији, преноси ТАСС.

„Користили су говорницу Врховне Раде [националног парламента] да прогласе становништво које говори руски, укључујући и оне који живе у Донбасу, „биолошким отпадом“ и назначе Русију као главног непријатеља земље. Штавише, још 2021. године Врховна Рада је усвојила закон о аутохтоним народима Украјине, који не помињу Русе“, написао је Бастрикин.

Од 2014. године, више од 165.000 људи је интервјуисано и преко 45.000 је наведено као жртве (укључујући преко 7.700 малолетника) у кривичним предметима које су покренули руски истражитељи поводом догађаја у Украјини.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *