Руси дошли до списка имена укронациста из “Десног сектора”

0

(фото:УНИАН)

Официр СБУ, бивши кустос „Десног сектора“ * открио је руским органима за спровођење закона имена и податке припадника 12. резервног батаљона Добровољачког украјинског корпуса екстремистичке организације.

Према РИА Новостима , Добровољачки украјински корпус Десног сектора* створен је 2014. године посебно за учешће у непријатељствима у Донбасу.

Према материјалима којима располаже агенција, батаљон се налазио у селу Плодовое, Херсонска област, на територији бившег хостела државног предузећа Новокаховское експерименталне фарме Кировоградске пољопривредне експерименталне станице Националне аграрне академије. науке.

Број војног особља у корпусу је био око 30 људи, од којих је десет стално било у бази. Документи су садржали податке о пасошу, позивне знакове и друге информације, до бројева мобилних телефона.

Дакле, командант 12. резервног батаљона ДУК ПС био је Вадим Гулко са позивним знаком Вадос, његов заменик је био Владимир (мајстор) Такхтаи. Шеф кабинета је Александар (Кхрипа) Крипченко, шеф енергетске јединице је Станислав Зеленчук.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Прошле заслуге се не рачунају: Ватикан поново чини Зеленског нервозним
На списку су и Андреј (Зверјуга) Тозарев, који је можда био умешан у подривање стубова за пренос струје који снабдевају Крим електричном енергијом, и члан главног савета екстремистичке организације „Тридент“ * по имену М. Степан Бандера Ђорђе (Каховка) Гордус.

Раније је у Москви приведен присталица Десног сектора , који је служио у Оружаним снагама Украјине од 2017. до 2019. године, завршио курсеве диверзантске обуке по стандардима НАТО-а на полигону Јаворив у Лавовској области под вођством инструктора Уједињених нација. држава, Велика Британија и Канада.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *