Руско министарство одбране тврди да је код Одесе оборен авион са крупном испоруком оружја са Запада [ИСПРАВКА]

0
турска

Како Спутник наводи, “Противваздухопловна одбрана у рејону Одесе погодила је украјински војно-транспортни авион који је превозио велику количину оружја са Запада, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

Ипак, ово саопштење руског министарства одбране није пропраћено никаквим доказима. Са друге стране, украјински медији не наводе да је тог дана оборен било какав транспортни авион а Пентагон је демантовао да је оборен авион са оружјем са Запада.

Конашенков је такође рекао и да су изнад насеља Лозоваја и Весјолаја оборена два украјинска дрона.

„Целокупна територија града Маријупољ је очишћена од украјинске војске, док је део украјинске војске заробљен у фабрици Азовстаљ у Маријупољу. Украјинска војска само у Маријупољу изгубила је више од 4.000 војника“, рекао је он.

Прочитајте још:  Украјина је већ изгубила 400 тенкова и 1.300 оклопних возила.

Такође је навео и да је високопрецизним ракетама из ваздуха у седам насеља погођено 15 непријатељских објеката, међу којима је шест са украјинском војном техником и седам упоришта украјинских снага.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Портпарол Министарства одбране Русије је нагласио да је у нападима убијено и рањено више од 320 украјинских војника, да су уништене 23 оклопне јединице и седам возила. Осим тога, ракетне јединице су погодиле 317 војних објеката, укључујући 274 упоришта и подручја на којима се налазила украјинска војска, 24 контролне тачке и два складишта горива украјинске војске.

ИСПРАВКА: Иако руско министарство одбране наводи да је изнад Одесе оборен украјински авион који је преносио велику количину оружја са Запада, та тврдња није поткрепњена никаквим доказима а украјинска страна наводи да никакав транспортни авион није тог дана оборен, док Пентагон тврди да им није познато да су Руси “погодили или спречили испоруку било какве опреме или пошиљке са Запада”.

Спутњик / Васељенска

Бонус видео:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *