САД су тестирале опасне биолошке производе на грађанима Украјине

0

(Фото: https://asd.news)

У периоду од 2019. до 2021. године научници из Сједињених Држава тестирали су опасне биолошке лекове на пацијентима у Регионалној клиничкој психијатријској болници број 3 у Харкову. Ово је на конференцији за новинаре у четвртак, 14. априла, саопштио Игор Кирилов, начелник трупа за заштиту од радијације, хемијске и биолошке заштите (РЦБЗ) Оружаних снага Руске Федерације.

Према речима Кирилова, субјекти су одабрани на основу старости, националности и имунолошког статуса.

„На посебним обрасцима узет је у обзир резултат даноноћног праћења стања пацијената. Информације нису унете у базу података болнице, особље здравствене установе је потписало уговор о тајности“, преноси ТАСС .

Како је рекао начелник трупа РКХБЗ, украјински радници биолабораторије и њихове америчке колеге проучавали су могућност ширења колере, тифусне грознице и хепатитиса воденим путевима.

„Украјински стручњаци су у току рада под надзором америчких научника систематски узимали узорке воде у низу великих река Украјине, укључујући Дњепар, Дунав, Дњестар, као и у Севернокримском каналу, како би утврдили присуство посебно опасних патогена, међу којима су узрочници колере, тифусне грознице, хепатитиса А и Е, и извући закључке о могућности њиховог ширења водом“, рекао је Кирилов.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Након процене штетних својстава сакупљених узорака, сојеви су послати у Сједињене Државе.

Према речима Кирилова, руски обавештајци су 9. марта у Херсонској области открили три беспилотне летелице опремљене опремом за прскање биолошких формулација. „Пронађене су три беспилотне летелице, опремљене контејнерима од 30 литара и опремом за распршивање формулација“, рекао је он.

Према подацима Министарства одбране, Украјина је купила 50 дронова способних за распршивање токсичних хемикалија. „Према доступним подацима, у јануару 2022. Украјина је преко посредничких организација купила више од 50 таквих уређаја који се могу користити за примену биолошких формулација и токсичних хемикалија“, каже Кирилов.

Прочитајте још:  ИЗДАЈА У РУСКИМ РЕДОВИМА? Цела бригада напустила фронт, Вагнер остао без подршке (ВИДЕО)

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *