Северна Кореја: Ким Џонг Ун надгледао пробно тестирање новог оружја

0
џонг

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун надгледао је успешно пробно тестирње новог тактичког навођеног оружја, значајног за побољшање ефикасности тактичких нуклеарних операција, јавили су севернокорејски државни медији.

Нови систем наоружања је „од великог значаја у драстичном побољшању ватрене моћи артиљеријских јединица дугог домета на линији фронта и повећању ефикасности у дејству тактичког нуклеарнпог оружја ДНРК и диверсификацији њихових мисија ватрене моћи“, известила је званична Корејска централна нова агенција (КЦНА), пренео је Јонхап.

Тестирање је изведено успешно, јавили су севернокорејски медији. Током инспекције, Ким је дао важна упутства о „даљој изградњи одбрамбених способности и нуклеарних борбених снага земље“.

КЦНА није изнела друге детаље о тестираном оружју.

Тестирање оружја је потврдила и Јужна Кореја, па се тим поводом огласила и војска.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Северна Кореја испалила је два пројектила са своје источне обале ка мору”, саопштила је војска Јужне Кореје.

Пројектили, који су испаљени из региона Хамхунг у суботу око 18 часова прелетели су око 110 километара на максималној висини од 25 километара, крећући се брзином нешто мањом од 4 маха, наводи се у саопштењу генералштаба оружаних снага Јужне Кореје, преноси Ројтерс.

Танјуг/Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *