Прерано смо се обрадовали ниским ценама и укидању мера у Грчкој

0
грчки

“Грчка никад јефтинија” – објавили су медији, а српски туристи с нестрпљењем очекују 1. мај, кад је најављено да Грчка укида епидемиолошке мере и да ће моћи да се уђе у земљу само с пасошем. Ипак, Александар Сеничић, директор Националне асоцијације туристичких агенција (YUТА), каже да обе ове вести треба узети с одређеном резервом.

„Кад говоримо о ценама, делимично је тачно. Имамо хотеле у Грчкој који су били закупљени од стране и украјинских и руских тур-оператера и с обзиром на то да је извесно да Руса и Украјинаца ове сезоне неће бити у Грчкој, ти хотели су почели да спуштају цене очекујући да се продају ти капацитети на неким другим тржиштима, између осталог и на српском тржишту и са те стране има неких померања“, објаснио је Сеничић гостујући на ТВ Прва.

„Никад јефтинија, па чини се да није баш. Била је можда јефтинија 2000. године. Цене су на нивоу 2018. и 2019. године“, рекао је Сеничић, а скренуо је пажњу на чартер летове и доплату за гориво услед поскупљења због рата.

Прочитајте још:  Шиптари тврде: Србија није тражила да се на Косову гласа на референдуму
Што се тиче укидања мера, Сеничић истиче да коначна одлука још није донета и да не треба да се радујемо пре времена.

„Да не би било забуне, морамо да направимо једну ограду, докле год то не буде званично у службеном листу грчке владе“, истакао је Сеничић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, Сеничић је недавно за Танјуг рекао да ће Грчка, према најавама званичника те земље, почетком маја укинути антиковид ограничења за улазак туриста и да ће у Грчку моћи да се путује само са пасошем, као и пре пандемије. Грчки министар здравља Танос Плеврис потврдио је да ће у тој земљи и већина преосталих мера против коронавируса бити укинута од 1. маја до краја августа.

Сеничић је говорио и о тренду препродаје туристичких аранжмана, објаснио је да је једини начин да то буде легално – да купац и продавац контактирају туристичку агенцију преко које је аранжман првобитно уплаћен.

Танјуг

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *