Пад Весне Меденице: Родила је сина, краља кокаина

0

(фото:Политика)

Најмоћнија жена режима актуелног црногорског председника Мила Ђукановића, Весна, Меденица, ухапшена је у недељу увече на Аеродрому у Голубовцима када је кренула на лет за Београд због сумње да је починила два кривична дела – стварање криминалне организације и противзаконит утицај. Криминалну организацију стварала је са својим сином Милошем.

Меденица је ухапшена по налогу Специјалног државног тужилаштва које је у фебруару добило од Европола транскрипте разговора њеног сина Милоша Меденице и Дарка Лаловића, њеног дугогодишњег телохранитеља. У марту је званично потврђено да је Меденица користио криптовани телефон преко ког је уговарао шверц дроге из Колумбије, али и кријумчарење цигарета.

Прочитајте још:  „Њујорк тајмс“ на Твитеру побркао Вучића и Тачија
Управо у тим разговорима, Меденица је обелоданио да је његова мајка упозната са његовим прљавим пословима, и да ће их заштити ако затреба, „јер им много зна“, алудирајући на конкуренте у шверцу цигарета. Специјално државно тужилаштво (СДТ) формирало је предмет против Милоша Меденице и означило га као једног од организатора криминалне групе.

У транскриптима разговора, како сазнају Вијести такође пише да Милош Меденица веома често, посредством Лаловића, али и других дилера дроге, купује кокаин и да инсистира да та дрога буде из Колумбије. Такође, неретко је волео и да се хвали својим криминалним подухватима.

“Сад ћу опет да се гласне из хеклера, шаљем слику. Није брат баш невешт, иако мисле људи. И треба тако да мисле“, написао Меденица на Божић прошле године у криптованој поруци и послао неколико фотографија са тим опасним оружјем које се не може купити легално јер је законом забрањена његова куповина и поседовање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Те фотографије Европол је доставио црногорској полицији заједно са свим комуникацијама које је Меденица имао преко апликације Скај.

“Ја одох траву да завршавам. Ја кад кренем, Дацко мој добри, зарадим из два камиона што не могу они ни за годину”, пише у транскриптима пресретнутих разговора Меденице са Лаловићем.

“Има ли робе још? Пофукасмо све на весеље. До синоћ до 12 смо седели. Антонији је рођендан у уторак, морам то испоштовати. Одвојио сам паре за ово прво. А где, 30 људи у два дана, повукли би кило да је било”, написао је Лаловићу једном приликом.

Према подацима, Милош Меденица је поред конзумирања дрогу и продавао, али и кријумчарио цигарете.

Такође, своју бахатост је доказао и када је изградио некретнину на самој изградио вилу уз прекорачење грађевинске дозволе и узурпирање јавног шеталишта.

У јуну 2020. године, када је Урбанистичко-грађевинска инспекција, посредством извршне службе Министарства одрживог развоја и туризма (МОРТ), којим је тада, након оставке министра Павла Радуловића, координисао тадашњи премијер Марковић срушила бесправно изграђене зидове на траси јавног шеталишта у Крашићима. Зидови којима је практично прекинуто јавно шеталиште саграђени су испред вила у изградњи Меденице и његовог пословног партнера, тиватског бизнисмена Арсића.

Зашто је ухапшена његова мајка?

Подсетимо, у недељу увече ухапшена је и његова мајка Весна Меденица, која је неретко и јавно називана “кључем свих афера Ђукановића”. Такав утицај омогућила јој је позиција на којој је била дугих 17 година, а која је једна од најмоћнијих у земљи. Она је ноћ провела у „бетоњерци“, односно просторијама за задржавање подгоричког Центра безбедности (ЦБ), а у понедељак рано ујутру пребачена је у Ургентни центар Клиничког Центра Црне Горе (КЦЦГ), јер јој је наводно позлило. Из те здравствене установе подгоричким „Вијестима“ јуче је саопштено да је њено здравствено стање стабилно, али и да ће бити задржана на лечењу.

Нова.рс

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *