Кинески министар одбране позива САД да престану да ‘потцењују кинеску одлучност и способности’

0
кина сад

кина сад

Сједињене Државе не би требало да потцењују решеност и способности Кине, рекао је кинески министар одбране Веи Фенгхе у разговору са шефом Пентагона Лојдом Остином.

„Сједињене Државе не би требало да потцењују решеност и способности Кине“, наводи се у саопштењу кинеског министарства одбране .

Прочитајте још:  Турски генерали незадовољни и спремају преврат: Америка тајним каналима увлачи Ердогана у рат са Русијом
Министар је нагласио да би тајванско питање могло да има „деструктиван ефекат на односе“ између Пекинга и Вашингтона.

Кинеска војска ће одлучно бранити национални суверенитет, безбедност и територијални интегритет“, нагласио је кинески министар.

Прочитајте још:  Драма у кампу Вучјак, мигранти напали полицију: Донели им дрва за зиму, а онда почео хаос
Раније је портпарол кинеског министарства одбране, пуковник Ву Ћјан, рекао да недавна посета америчких конгресмена Тајвану подрива политичку основу кинеско-америчких односа.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прес служба Борбене команде источне зоне Народноослободилачке армије НР Кине такође је саопштила да ће кинеска војска извести војне вежбе у области Тајвана као одговор на провокативне акције Сједињених Држава.

Кинески министар спољних послова Ванг Ји рекао је да је Тајван саставни део Кине и да ће се на крају вратити “у наручје домовине ” .

Истовремено, саветник за националну безбедност Џејк Саливен рекао је да ће САД учинити све да силом спрече „поновно уједињење Тајвана са континенталном Кином” .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *